Crema caramel

de Bunica in Prajituri, 11 Iun 2011 | 4554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g. zahar
  • 100 ml. frisca lichida
  • 6 galbenusuri
  • 200 ml. lapte
  • 4 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema caramel:

    200 g. zahar se caramelizeaza peste care se adauga frisca lichida. Se ia de pe foc si se amesteca bine.

   6 galbenusuri 200 ml. lapte 4 lingurite de amidon se amesteca bine. Se pune compozitia pe foc moae dandu-se in 2-3 clocote.

    Caramelul se toarna peste crema, se amesteca bine ,se toarna intr-o forma detasabila de marime medie si se da la frigider pentru 1 ora. Se taie rece. Se poate servi  simpla sau ornata  cu frisca.

TIPS-URI

1

Forma trebuie sa fie tapetata cu hartie de copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

MotanLaOale 1

14.06.2011, 10:36

Bunica 1

14.06.2011, 15:55

Fetelor, ma bucur ca v-a placut ,dar trebuie sa o mai fac ....sa multumesc pe dragele mele ....cu portii duble sau simple

mihaelar63 1

16.06.2011, 10:00

O steluta , o inimioara , nu fac fitze
Mai bine din amandoua

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de ecler la tava prajitura delicioasa si usor de preparat