Prajitura Tosca

de Bunica in Prajituri, 19 Feb 2012 | 5966 vizualizari

 

Prajitura Toasca poate o stiti sau nu din cofetarie. Aveam pofta de ceva duuulce si bun. Este aproape la fel cu cea din cofetarie , dar......mult,mult mai buna.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 100 g. zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri faina
  • 50 ml. ulei
  • Sirop:
  • 200 ml. apa 
  • 100g. zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 200g. zahar
  • 50ml.lapte
  • 2 linguri cacao
  • 150g. unt
  • 2 oua
  • 1 fiola esent de rom
  • Frisca:
  • 200ml. smantana de frisca
  • 2 lingurite de zahar farin
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Pregatim o tava 30/40cm. tapetata cu hartie de copt.

Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana stau pe teluri.

Uleiul se adauga cate putin mestecand usor de jos in sus.

Se pune apoi cacao si faina amestecandu-se bine sa nu ramana cacao neincorporata.

Toata compozitia se toarna in tava si se da la cuptorul peincalzit. 

Se tine in cuptor 20-30 min. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.

Se scoata din cuptor cand este coapta si se lasa sa se raceasca.

Intre timp se prepara siropul.

Intr-o cana sau ibric se pun la fiert apa cu zaharul si se fierbe pana se leaga usor. cand s-a racit se adauga esenta de rom.

Crema este foarte usor de preparat.

Intr-o cratita ,cu fundul mai gros sau la bain marie,se pun la fiert zaharul+laptele+cacao+untul . Se fierb, mestecand tot timpul pentru a nu se lipi. Cand este bine omogenizata si ingrosata se ia de pe foc si se adauga pe rand galbenusul de la cele 2 oua amestecand foarte repede ca sa nu se inghege.

Cand prajitura s-a racit se taie blatul in doua,Se pune sirop pe partea de jos a blatului,apoi 1/2crema si celalalt blat. Se pune sirop si peste al doilea blat .Se taie prajitura si se toarna cealalta jumatate de crema.

Se lasa sa se odihneasca pentru a patrunde crema usor in blat si se orneaza cu frisca.

TIPS-URI

1

Crema de la aceasta prajitura nu sta in strat sa se vada, ci intra usor in blat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca