Prajitura Toasca poate o stiti sau nu din cofetarie. Aveam pofta de ceva duuulce si bun. Este aproape la fel cu cea din cofetarie , dar......mult,mult mai buna.
Pregatim o tava 30/40cm. tapetata cu hartie de copt.
Pentru blat se bat ouale cu zaharul pana stau pe teluri.
Uleiul se adauga cate putin mestecand usor de jos in sus.
Se pune apoi cacao si faina amestecandu-se bine sa nu ramana cacao neincorporata.
Toata compozitia se toarna in tava si se da la cuptorul peincalzit.
Se tine in cuptor 20-30 min. Cel mai bine se face testul cu scobitoarea.
Se scoata din cuptor cand este coapta si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara siropul.
Intr-o cana sau ibric se pun la fiert apa cu zaharul si se fierbe pana se leaga usor. cand s-a racit se adauga esenta de rom.
Crema este foarte usor de preparat.
Intr-o cratita ,cu fundul mai gros sau la bain marie,se pun la fiert zaharul+laptele+cacao+untul . Se fierb, mestecand tot timpul pentru a nu se lipi. Cand este bine omogenizata si ingrosata se ia de pe foc si se adauga pe rand galbenusul de la cele 2 oua amestecand foarte repede ca sa nu se inghege.
Cand prajitura s-a racit se taie blatul in doua,Se pune sirop pe partea de jos a blatului,apoi 1/2crema si celalalt blat. Se pune sirop si peste al doilea blat .Se taie prajitura si se toarna cealalta jumatate de crema.
Se lasa sa se odihneasca pentru a patrunde crema usor in blat si se orneaza cu frisca.
1
Crema de la aceasta prajitura nu sta in strat sa se vada, ci intra usor in blat.