Prajitura frantuzeasca by Merisor

de Bunica in Prajituri, 16 Feb 2013 | 14774 vizualizari

 

Prajitura frantuzeasca m-a tentat de cand am vazut-o,dar exista un "dar",nu-mi place nuca de cocos.Si atunci m-am hotarat s-a fac cu nuca.

 

INGREDIENTE

  • Foile cu cacao:
  • 300gunt
  • 4 linguri cu cacao
  • 400 ml. smantana
  • 200 g. zahar
  • 600 g. faina
  • 1 plic praf de copt
  • putina sare
  • Umplutura:
  • 6 albusuri
  • 200 g. zahar
  • 200g. nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 200g. zahar
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml. lapte
  • 250 ml. frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura frantuzeasca by Merisor:

Foi

Se freaca untul cu zaharul si sarea pana la topirea zaharului. Apoi se adauga smantana,faina,cacao si praful de copt. Aluatul obtinut se da la frigider pentru 60 de minute.

Intre timp se face umplutura.

Albusurile cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri. Se adauga nuca macinata,care se adauga peste albusuri amestecand usor de jos in sus cu o spatula.

Aluatul se scoate din frigider si se imparte in doua. Luam o tava de 30/40,o tapetam cu hartie de copt si o ungem cu putin ulei. Ungem mainile cu ulei si asezam o parte din aluat in tava presandu-l cu mana pana la completare tavii. Se adauga umputura . A doua foaie am intins-o pe folie alimentara,tot cu mana. Am luat-o cu folia si am pus-o peste umplutura.

Se da la cuptorul incins la temperatura 175-185 grade(fiecare dupa cum isi stie cuptorul) pentru 35 de minute. Se scoate si se lasa la racit.

Crema:

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul. Se adauga praful de buninca,laptele omogenizandu-se bine. Crema se fierbe la foc potrivit amestecand continuu. Cand s-a ingrosat,se ia de pe foc si se lasa la racit.

Frisca se incorporeaza cand crema este rece. Cand prajitura si crema s-au racit se toarna crema peste prajitura. Se orneaza cu ciocolata rasa sau cu fulgi de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura frantuzeasca by Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura...fara nume :)