Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat

de Oana in Prajituri, 15 Apr 2011 | 46801 vizualizari

 

Aluat framantat si dospit la masina de paine

 

INGREDIENTE

  • 250 ml lapte caldut
  • o lingurita sare
  • 125 g unt moale
  • 2 oua intregi + 2 galbenusuri
  • 150g zahar
  • coaja de la o lamaie, de la o portocala, esenta de rom
  • 760g faina
  • 3 lingurite de drojdie uscata 
  • Umplutura:
  • 2 albusuri
  • 4 linguri cu zahar
  • 2 linguri cacao
  • o mana nuca macinata
  • o mana rahat cubulete
  • o mana stafide inmuiate in esenta de rom
  • Pentru uns:
  • un ou
  • zahar brun
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat:

Toate ingredientele pentru aluat se pun in cuva masinii de paine in ordinea de mai sus si se selecteaza programul de framantat si dospit. La masina mea este programul 13 si dureaza 1h20".

Se incinge intre timp cuptorul si se tapeteaza doua forme de cozonac cu hartie de copt.

Pentru umplutura, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga cacao si apoi stafidele, rahatul si nuca.

Se scoate aluatul si se imparte in doua. Pe masa unsa cu ulei se intinde prima foaie cu mana, fara a apasa prea tare aluatul, se umple cu jumatate din umplutura, se ruleaza, apoi se rasuceste putin si se pune aluatul in forma. Se procedeaza la fel si cu al doilea cozonac. Tavile se acopera cu un prosop de bucatarie curat si se pun deasupra aragazului, la cald si se lasa sa mai creasca o ora.

Se bate oul pentru uns si cu ajutorul unei pensule se ung cozonacii, apoi se presara zahar brun deasupra.

Se fixeaza gratarul cuptorului pe treapta de sus, se pun ambii cozonaci in cuptor, la foc mic pana se rumenesc frumos deasupra.

Se scot apoi si se lasa 10 minute in tavi, apoi se dezlipeste hartia de copt si se lasa la racit pe un gratar, acoperiti cu un prosop curat de bucatarie. Se taie cand s-au racit complet.

TIPS-URI

1

Ouale se scot din frigider, trebuie sa fie la temperatura camerei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu cacao, nuca, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

diaconta 1

21.12.2012, 14:22

Papusa,ar trebui sa fie suficient si pentru oua,dar poti si sa le tii putin in apa calduta daca crezi ca nu's destul de potrivite ca si temperatura.

Oana 1

25.12.2012, 00:01

Eu am facut reteta asta de f.f. multe ori si intotdeauna au iesit exact ca in poza...si nu am scos ouale din frigider inainte tot timpul...in masina creste aluatul de fiecare data daca pui ingredientele in ordinea indicata. Dupa ce pui umplutura, trebuie sa ii tii feriti de curent si la cald, eu ii pun pe aragaz, cu cuptorul dat drumul, deci e f. cald. Sper sa reusesti! Craciun Fericit tuturor!

LiviaTudor 1

20.03.2018, 22:14

Cantitatea este pt masina de pâine care are capacitatea de maxim 1 kg? Sau 1,5 kg?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake OREO