Aveam asa o pofta de ceva dulce si cum stiu ca nepotilor le plac cornuletele m-am apucat de treaba.
Faina se pune intr-un vas pentru framantat.In mijloc se face o adancitura si acolo se pun:drojdia,borsul,zaharul sarea,oul,zaharul vanilat si untul.Se amesteca bine pana obtinem un aluat usor maleabil si nu se lipeste de mana.
Aluatul se lasa la dospit circa o jumatate de ora.
Cat se dospeste aluatul se taie rahatul .
Luam o bucata de aluat ,o punem pe planseta si o intindem cu sucitorul.
O taiem sub forma de patrat sau triunghi,punem o bucatica de rahat sau gem dupa preferinta ,rulam si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Bagam tava in cuptorul incins in prealabil la temperatura de 175 grade pentru 20-30 minute(pana se rumenesc usor deasupra).
Le scoatem din cuptor si le pudram calde.
1
pentru a nu iesi uscate,aluatul se intinde gros de 0.5 cm.
2
eu le tai sub forma de dreptunghi2/4 cm.
3
nu puneti toata faina ,opriti 50-100g,si o puneti pe parcurs ,daca e nevoie