Tort alb

de Bunica in Torturi, 6 Ian 2014 | 3766 vizualizari

 

Este tortul pregatit pentru cumpana dintre ani.A fost fin si savuros!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • Crema de vanilie
  • 300 ml. lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 3 linguri zahar
  • o fiola esenta de vanilie
  • 200 g. unt
  • Crema mascarpone
  • 300 g. mascarpone
  • 200 ml. smantana dulce pentru frisca
  • 200 g. smantana grasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 g. zmeura
  • Sirop:
  • 100 ml. apa
  • 50 g. zahar
  • Glazura
  • 200 ml. smantana pentru frisca
  • o lingurita sirop de zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb:

Blat:

Ouale impreuna cu zaharul se mixeaza pana stau pe teluri,ca un pandispan. Adauga faina amestecand usor de jos in sus. Forma se tapeteaza cu hartie de copt. Intreaga compozitie se toarna in forma de copt si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.Testul cu scobitoarea este valabil. Se scoate blatul si se lasa la racit.

Crema de vanilie:

Amesteca amidonul cu laptele si zaharul si pune pe foc intr-un vas cu fundul gros, de preferinta la bain marie, pentru a nu se lipi. Amesteca bine pana cand continutul devine o crema groasa. Ia vasul de pe foc si lasa-l la racit. Cand s-a racit de adauga esenta de vanilie.

Cat se raceste crema se mixeaza untul 10-15 minute, apoi se adauga cate o lingura din crema de vanilie, mixand continu pana se termina crema. Se da la rece.

Crema cu mascarpone

Frisca+smantana grasa se mixeaza pana sta mot apoi se adauga mascarpone ,mixand pentru incorporare. Adauga zaharul vanilat .

Zmeura in tot acest timp a stat la decongelat si scurs.

Siropul il faci din 50g zahar+100ml. apa. Se pune pe foc pana se ingroasa puin.

Blatul taiat in doua ,fiecare parte este foarte subtire.

Asamblare:

Forma in care ai copt blatul se tapeteaza cu folie alimentara. Tortul se pune in forma. O parte blat insiropat foarte putin (mai mult pe margini). Crema de vanilie care se niveleaza usor cu dosul unei linguri. Crema de mascarpone si zmeura deasupra ei. A doua parte de blat. Se orneaza cu frisca a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Untul trebuie sa fie spumos.

2

In frisca de ornat am pus o lingurita sirop de zmeura ,dandu-i o tenta de roz..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu martipan