Boccelute cu crema de vanilie ,un desert rapid si foarte gustos.Boccelutele sunt preparate din clatite cu sirop din dulceata de sfecla rosie.
Boccelutele sunt de fapt clatite.
Intr-un vas de mixat se amestecaoul,uleiul,laptele si200g.faina si un praf de sare.
Compozitia se lasa sa se odihneasca 5-10 min.
Clatitele se coc dupa metoda cunoscuta.Tigaia de clatite se pune la incins si cu polonicul se toarna compozitia(un polonic pentru o clatita).Cand se aureste pe margini se intoarce.
Crema de vanilie.
Intr-o craticioara de 1 l.se pune oul,zaharul si amidonul. Se amesteca bine,apoi se toarna laptele rece. Se fierbe amestecand contiuu pentru a nu se prinde.
Cand s-a fiert si s-a ingrosat se ia de pe foc,se adauga zaharul vanilat si untul mestecand bine.
Crema calda se pune pe clatita si apoi se strang marginile.
La fiecare clatita sunt necesare 2 linguri de crema.
Din compozitia aceasta iese umplutura pentru 4 boccelute.Se servesc calde.
1
Intotdeauna pun mai putina faina.Daca mai este nevoie mai adaug.
2
Depinde de tipul de faina.