Prajitura cu lapte "Joya" si mere

de Bunica in Prajituri, 25 Mar 2013 | 4773 vizualizari

 

O prajitura de post foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 200 ml. lapte Joya
  • 200 ml. ulei
  • 200g. zahar
  • 1 lingurita amoniac alimentar stins cu zeama de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 700-800 g. faina
  • Mere:
  • 2 Kg. mere
  • 200 g. zahar
  • 2 ligurite scortisoara pisata
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu lapte "Joya" si mere:

Merele se spala si se rad pe razatoarea mare.

Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana se inmoaie.

Le lasam intr-o strecuratoare  sa se scurga zeama care a mai ramas.

Dupa ce s-au scurs,punem scortisoara si vanilie amestecand bine pentru omogenizare.

Foile:

Se amesteca laptele,uleiul,zaharul,amoniacul cu faina.

Intai puneam cam 600 g faina si apoi mai adaugam pentru a obtine un aluat care nu se lipeste de mana la framantat.

Aluatul se imparte in 3 parti.

Fiecare parte se intinde,obtinandu-se o foaie.

Tava de copt(eu am folosit tava dreptunghiulara a aragazului)se tapeteaza cu hartie de copt.

Foaia intinsa uniform se pune pe hartia din tava si se da la cuptorul incins la 175.grade.

Se lasa la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.

La fel se procedeaza si cu celelalte doua foi.

Asamblare: foaie,mere,foaie,mere si ultima data foaie.

Se pundeaza si se taie a doua zi,dupa ce se inmoaie putin.

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de faina poate fi putin mai mare sau mai mica,depinde de marca (eu am folosit faina Castello)

2

laptele de soia se poate inlocui cu apa sau lapte de vaca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu lapte "Joya" si mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Aurelia 07_07 1

26.03.2013, 07:46

Irina 1

26.03.2013, 10:13

Eu vreau ursuletul!

Irina 1

26.03.2013, 10:18

Ieri dimineata nici nu a vrut sa se atinga de sandwich, Mati, l-a lasat acasa! Am facut aseara un piept de curcan la cuptor, il testam azi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta cu rahat de post