
publicat la 09.09.2025
publicat la 08.09.2025
publicat la 06.09.2025
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort diplomat cu fructe si piscoturi
Se bat cele 6 galbenusuri bine, dupa care se amesteca cu cele 2 cani de zahar si sucul din conserva de ananas. Se pun pe foc mic pana la dizolvarea zaharului. Se amesteca bine pana se formeaza o compozitie mai groasa (aproape ca o ciulama). Se ia compozitia de pe foc dupa ce s-a inchegat si se da...
Tort diplomat cu trandafiri
Se bat ouale spuma, dupa care se amesteca cu zaharul, cu esenta de portocale si cu laptele. Se pun la fiert pe foc mic pana se formeaza o “ciulama”. Se da la rece. Gelatina se dizolva in apa calduta, aprox 300 de ml , dupa care se pune pe foc mic pana devine lichida. Se bat...
Portocale in ciocolata
Se pune zaharul cu laptele si cacaoa la fiert si cand da in clocot se ia de pe foc si se lasa putin sa se racoreasca. Se adauga margarina (*) taiat bucatele mici si se amesteca bine pana se topeste si se incorporeaza. Sau din 500 grame din ciocolata preferata amaruie, neagra sau cu lapte (se...
Tort Mimi
Se bat spuma albusurile cu zaharul + se ad. Galbenusurile si se bat bine + nuca cu faina si pesmetul. Se coace la foc moderat. Ouale se amesteca cu zaharul si se fierb in bain-marie pana se ingroasa. Se adauga imediat cacao si se ameste cat san u faca cocoloase adaugand si jum. pach. unt....
Bomboane Raffaelo
Se mixeaza untul cu zaharul pudra vanilat pana ce obtinem o spuma. Se adauga si laptele praf, nuca de cocos (50 g) si foile de napolitane maruntite bine. Se fac bilute si se pune o migdala inauntru. Se lasa 2-4 ore pentru a se intari. Pofta buna!!! Antal Alina, Reghin
Prajitura cu portocale si cocos
Biscuitii se zdrobesc si se amesteca cu untul topit. Acest amestec se preseaza pe fundul unei tavi. Se bat ouale cu zaharul. Se adauga zeama de portocala, apoi faina amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata e moale. Se toarna peste blat si deasupra sepresara 40g fulgi de cocos si se...
Tarta cu fructe
Blat: Se framanta ingredientele si se da la rece 1h.Se intinde apoi in forma de tarta ,se pun deasupra boabe de fasole pentru a nu se umfla si se coace la foc potrivit 15-20min. Crema: Se bate cu mixerul praful de frisca cu laptele,conform instructiunilor de utilizare.Se adauga zaharul vanilat...
Tort Arici pogonici
Daca pregatiti pentru cei mici, inlocuiti cafeaua cu lapte cu ciocolata. Rupeti biscuitii in bucati mai mici si amestecati cu celelalte ingredientele (miere, cacao, nuca, unt, etc). Compozitia trebuie sa aibe consistenta celei pentru salam de biscuti. Daca mai este nevoie adaugati lapte sau...