Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

de Bucataras in Dulciuri, 31 Oct 2019 | 15610 vizualizari

 

Am preparat o reteta de ecleruri cu crema de ciocolata Kandia pentru prajituri. Am ales ciocolata Kandia pentru prajituri deoarece are 50% cacao de origine Ghana si astfel se obtine un gust intens gust de ciocolata

 

INGREDIENTE

 coji de ecleruri

Crema:
350 ml lapte
80 g zahar
3 galbenusuri  
30 g amidon
50 g unt
150 g ciocolata neagra
Decor 
100 cioco neagra
100 g frisca
fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana:

 Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa. 
Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru prajituri si amestecam bine cu telul pana se topesc. Mutam crema intr-un castron, ii punem o folie de plastic deasupra si lasam la racit. Separat, turnam frisca fierbinte peste ciocolata taiata si omogenizam pana obtinem o glazura fina. (un patratel de ciocolata are 10 grame) Taiem cojile de ecleruri pe jumatate si glazuram partea de sus. Presaram si fulgii de ciocolata. Cand crema s-a racit, o mixam, o punem intr-un pos si umplem eclerurile.

Citeste si: Cum fac Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao). Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata. Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.

Spor la pregatit reteta de Ecleruri cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paris Brest