Desert budinca de cozonac

de Bucataras in Dulciuri, 30 Dec 2019 | 5111 vizualizari

 

Azi vin cu o sugestie pentru un desert rapid si surprinzator de bun, o budinca de cozonac. Intotdeauna mai ramane dupa Sarbatori un cozonac, sau macar cateva felii cu care chiar nu te mai poti lupta, dar e si pacat sa il arunci. Asa ca, solutia salvatoare e budinca de cozonac. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac
  • 50 g unt
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 1 lingura de smantana
  • stafide
  • rahat
  • nuci
  • merisoare
  • esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca de cozonac:

Taie cozonacul in cuburi. 

Topeste 50 g unt, unge vasul in care faci budinca, pune si bucatile de cozonac in vas si toarna restul de unt peste cozonac. 

Adauga bucati de rahat, stafide, merisoare si nuci. 

Amesteca ouale cu laptele si smantana si toarna peste compozitie, incorporand bine. 

Pune vasul la cuptor pentru 40-45 minute, pana se rumeneste usor budinca. 

Lasa la racit budinca si pudreaza inainte de a o servi. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca de cozonac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri Alba ca zapada