Am preparat un Cheescake in care am folosit ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, pentru gustul intens de ciocolata datorat continutului de cacao superioara, origine Ghana.
Blat:
250 g biscuiti digestivi
100 g unt topit
Crema:
200 g ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
200 g frisca lichida
10 g gelatina
500 g mascarpone
100 g zahar pudra
200 g frisca lichida spumata
Decor:
200 g zmeura
100 g ciocolata neagra Kanida pentru prajituri, taiata fasii
Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un castron cu apa rece si las-o la hidratat.
Taie ciocolata Kandia neagra pentru prajituri si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza bine, apoi pune gelatina. Amesteca usor pana se topeste gelatina si lasa sa se raceasca putin. Mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra pana devine pufoasa si apoi pune ciocolata si omogenizeaza bine.
Adauga frisca in crema de mascarpone cu ciocolata si mixeaza. Rastoarna compozitia in forma de cheesecake si pune la rece cateva ore pana se intareste. Decoreaza cheesecake-ul astfel obtinut cu zmeura si taie-l apoi in felii.
Citeste si: Cum faci retata de Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri?
Pentru ca are o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao). Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata. Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.