Telemea mixta oaie-vaca

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 10 Sep 2012 | 9582 vizualizari

 

Am stat mult pe ganduri daca sa postez sau nu aceasta reteta.. si motivul ar fi cantitatile precise.. Dar dupa sfatuire cu autoarea - soacra, am putut socoti cantitatile.
Reteta in sine nu-mi apartine in totalitate, eu fiind mana a doua si fotograful. :)

 

INGREDIENTE

  • 20 litri lapte vaca foarte gras
  • 30 litri lapte oaie
  • cheag - cca 200 ml, sau conform indicatiilor date de producator
  • sare gronjoasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telemea mixta oaie-vaca:

Laptele strecurat bine si amestecat, l-am pus pe foc si l-am incalzit, apoi am oprit focul. Am adaugat cheagul (conform specificatiei), am amestecat putin si am lasat sa se separe. Ajutata de o sita, am luat bucati de branza si le-am pus in crinta. Cand a fost gata toata, am acoperit cu un capac, si am invelit intr-un tifon (sa nu se puna musca). Am lasat peste noapte la scurs.

Dimineata, am taiat branza bucati si am pus-o in cutii, presarand fiecare bucata cu sare gronjoasa.

Eu pap din ea la cateva ore, ptr ca-mi place foarte tare proaspata asa, sau se poate pastra si 1 an in saramura sau in zer.

Am obtinut cca 18 kg branza mixta, naturala si delicioasa!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Telemea mixta oaie-vaca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Bucataras 1

16.09.2012, 20:48

cit timp ai lasat la separat?

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:46

Sim0na 1

17.09.2012, 08:19

Scortisoara, multumesc!
Bucataras, la separat a stat cam juma de ora... oricum se vede cum se ridica braza si ramane zerul.. Acum cred ca depinde si de cheag.. La scurs a stat de seara pana dimineata.. cca 12 ore!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Stelute cu brinza