Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor

de Bucataras in Dulciuri, 13 Apr 2020 | 4408 vizualizari

 

Am copt niste bunatati pufoase si dulci, numai bune pentru micul dejun: Buchteln sau Gogosi umplute cu Nutella, la cuptor. 

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 35 g drojdie proaspata
  • 2 galbenusuri de ou
  • un praf de sare
  • 100 g zahar brun
  • esenta de vanilie
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 g unt topit
  • Pt umplutura:
  • nutella sau gem de fructe
  • Pt uns:
  • unt sau galbenus de ou
  • zahar pentru pudrat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor:

Pune intr-un castronel putin lapte caldut, 1 lingura de zahar si drojdia. Amesteca si lasa 15 minute sa creasca. 

Adauga peste faina, mixeaza usor, apoi incorporeaza pe rand celelalte ingrediente: galbenusurile de ou, laptele, zaharul, untul topit, esenta si nu uita praful de sare.

Framanta pana se incorporeaza bine toate ingredientele si aluatul se desprinde usor de pe marginile vasului. Daca aluatul o cere, mai adauga putina faina. 

Acopera vasul cu un prosop curat si lasa la dospit o ora.

Imparte aluatul in doua bucati si intinde-le pe rand, cu sucitorul, pe blatul de lucru infainat, apoi decupeaza cercuri cu un inel de inox sau cu un pahar cu gura mai mare (ca sa incapa si umplutura in fiecare gogoasa formata si sa nu te chinui sa lipesti, fara sa se prelinga umplutura).

Tapeteaza cu unt tava/tavile in care vei pune la copt gogosile. 

Pe fiecare cerc pune cate o lingurita de Nutella (sau fem de fructe daca preferi), sigileaza marginile bine si aduna lipitura incercand sa formezi o gogoasa. Mai rotunjeste-o putin in palme si pune-o in tava cu lipitura in jos. 

Preinzalzeste cuptorul la 160 grade si lasa gogosile(buchteln) sa creasca vreo 30 minute. Unge-le cu unt sau galbenus de ou, apoi pune tavile la cuptor pentru 40 minute.

Daca nu vrei sa se rumeneasca prea tare, acopera tavile cu hartie de copt spre final. 

Cand gogosile sunt usor rumene, scoate tavile din cuptor. Dupa ce s-au racit doar putin presara zahar pudra pe deasupra. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Buchteln sau gogosi umplute cu Nutella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda