Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie

de Bucataras in Dulceata / Gem, 1 Noi 2019 | 5150 vizualizari

 

Dulceata de ardei iuti, dulce-acrisoara, usor picanta, este perfecta alaturi de o friptura sau un platou de branzeturi. Reteta de azi are printre ingrediente si cativa gogosari si ardei capia, precum si ceapa rosie, ingrediente care mai iau din iuteala ardeiului. 

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ardei iuti (cantariti intregi)
  • 700 g ardei capia si gogosari
  • 700 g ceapa rosie
  • 700 g zahar
  • 700 ml otet de mere
  • 4-5 cuisoare
  • 1 varf cutit de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie:

Spala ardeii, taie cozile si curata bine de seminte si vinisoarele care ii dau iuteala. Neaparat cu manusi, caci daca sunt foarte iuti nu scapi usor de senzatia de arsura a mainilor. :D 

Daca sunt foarte iuti, spala-i in mai multe ape. 

Spala si curata capia, gogosarii si ceapa rosie. 

Taie ardeii si gogosarii cat de marunt iti place, iar ceapa tai-o pestisori. Pentru ca am avut o cantitate mai mare de legume, eu le-am tocat la robot.

Pune otetul la fiert impreuna cu zaharul si cateva cuisoare, pana se formeaza un sirop, la fel ca la orice dulceata. Fa testul cu picatura pe farfurie: siropul trebuie sa fie suficient de legat incat picatura sa-si pastreze forma, dar atentie, sa nu iasa nici prea inchegat. 

Pune ardeii iuti si celelalte ingrediente peste sirop, amesteca si lasa la fiert pana se leaga bine dulceata. Aspectul ardeiului la final trebuie sa fie usor sticlos. 

Pune dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie in borcane sterilizate, inchide capacele si intoarce borcanele cu fundul in sus, pentru cateva minute. 

A iesit o dulceata echilibrata ca gust, nici prea dulce, nici prea iute, pe care am savurat-o acompaniata de cateva branzeturi si samburi de nuci si un pahar de vin rosu. 

Sa incercati si voi reteta mea de dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de ardei iuti cu ceapa rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de ardei iuti