Mai intai bate untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o pasta omogena.
Taie bananele felii subtiri sau mixeaza-le cu un blender si adauga-le peste unt. Mixeaza putin cu mixerul.
Prajeste alunele caju intr-o tigaie incinsa, fara ulei, pana se rumenesc usor. Taie-le apoi marunt cu un cutit.
Cerne faina intr-un castron si pune peste ea alunele caju, scortioasa si bicarbonatul de sodiu. Amesteca-le usor.
Adauga in compozitia de unt cate un ou, o lingura cu faina, vanilia, apoi lapte si smantana lichida, alternand mereu cu cate o lingura de faina. Omogenizeaza bine, sa nu ramana cocoloase.
Tapeteaza o forma de chec cu unt si faina si rastoarna compozitia.
Coace banana bread 40-45 de minute la 180 de grade. Fa testul cu scobitoarea sa vezi daca e gata.
Las-o putin la racit, apoi scoate-o din forma sa se raceasca de tot, dupa care tai-o felii.
Este pufoasa si aromata, se potriveste de minune alaturi de o cafea!