Cand ai pofta de ceva dulce, poti face rapid un mousse de ciocolata neagra Kandia la pahar, simplu!
Mai intai, taie ciocolata si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza cu o spatula.
Lasa crema sa se raceasca.
Mixeaza apoi smantana pentru frisca pana devine aerata si spumata si pune-o peste crema de ciocolata.
Amesteca usor de jos in sus pana obtii un mousse lejer si pufos.
Pune mousse-ul de ciocolata in pahare si decoreaza cu fructe de padure.
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao).
Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata.
Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.
Spor la pregatit reteta de Mousse cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!