Desert clafoutis cu fructe de padure

de Bucataras in Dulciuri, 31 Mar 2021 | 5022 vizualizari

 

Simplu de pregatit si atat de bun e clafoutis cu fructe de padure. O mana de fructe la alegere, in functie de sezon si cateva ingrediente de baza: oua, iaurt, faina si putin zahar. DE data asta am folosit fructele de padure pe care le mai am in congelator. 
Cantitatea de zahar e injumatatita, iar faina alba am inlocuit-o cu faina de alune de padure in aceasta reteta. 

 

INGREDIENTE

  • 3 cesti fructe de padure
  • 1 cub unt
  • 150 g iaurt
  • 5 lg zahar brun facut pudra
  • 3 oua
  • 1 lingura esenta de lamaie
  • Un praf de sare
  • 4 lg faina de alune de padure (sau faina de migdale)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clafoutis cu fructe de padure:

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.

Unge o forma de tarta circulara cu unt, apoi pune fructele de padure pe fundul tavii. Eu am folosit o combinatie de afine, zmeura si mure.

Intr-un bol larg mixeaza zaharul cu ouale, iaurtul si esenta de lamaie. Adauga faina de alune de padure si un praf de sare si mixeaza pana obtii un aluat fin, subtire.

Toarna aluatul peste fructe.

Pune tava cu clafoutis de fructe de padure la cuptor pentru 1 ora, sau pana marginile devin usor rumene.

Lasa tarta cu fructe de padure la racit, presara putin zahar pudra si serveste-o ca atare sau cu o cupa de inghetata alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clafoutis cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si crema de zmeura