Pentru un mic dejun de weekend, orezul cu lapte este printre favoritele noastre, caci poarta cu el gustul copilariei. Mama ne pregatea o budinca senzationala de orez cu lapte si piure de mere, asa ca azi, cu reteta ei in gand, am pregatit un mic dejun special: orez cremos cu lapte si fulgi de ovaz, piure de mar, granola pregatita in casa, o mana de fructe de padure si un extra-topping de caramel.
Pune merele la copt, cu sau fara zahar peste ele. Eu as zice ca o lingura de zahar e suficient pentru mere usor acrisoare, iar daca folosesti mere mai dulci, cum sunt merele golden, nu e nevoie de pic de zahar.
In timp ce se coc merele, pregateste orezul cremos cu lapte: pune orezul la fiert in apa, adauga un praf de sare si fulgii de ovaz.
Cand orezul e fiert adauga zaharul si laptele, esenta de rom, un baton de scortisoara si lasa inca 10 minute sa mai fiarba, apoi opreste focul si lasa orezul la racit.
Numai bine orezul absoarbe laptele, se incheaga si devine cremos.
Curata merele coapte de coaja si casuta semintelor si paseaza-le usor cu o furculita, cat sa se transforme in piure, dar sa ramana si bucatele de fructe.
Pregateste paharele in care vei servi orezul cremos: pune 2-3 linguri de orez cu lapte, un strat de piure de mere, adauga o lingura de granola, decoreaza cu fructe de padure si un topping de caramel.
Asta e tot, foarte usor de preparat orezul cremos cu piure de mere, sanatos si atat de gustos.
Si aratos, nu?