Am descoperit de curand o reteta de tort(tarta) cu mere, bogat in fructe si cu atat de putin aluat incat se pierde printre feliile de mere, motiv pentru care se si numeste “Gateau invisible” sau “tort invizibil”. Practic compozitia e aproape in intregime formata din mere. Va mai spun doar ca e foarte gustos, usor si sarac in calorii si trec la prezentarea modului de preparare.
Preincalzeste cuptorul la 200 grade C.
Intr-un castron (sau in vasul mixerului) amesteca ouale si zaharul, adauga si vanilia sau esenta de rom, in functie de aroma preferata si mixeaza bine pana cand amestecul devine usor spumos.
Adauga untul topit si laptele. Pune apoi faina in ploaie, praful de copt, praful de sare si mixeaza. Vei obtine un aluat subtire.
Curata merele de coaja si de casuta samburilor si taie-le felii subtiri, pe mandolina de la razatoare. Stoarce zeama de la o lamaie peste mere ca sa nu oxideze.
Pune merele in vasul robotului sau in castronul in care ai preparat aluatul si omogenizeaza amestecul, cu grija, caci feliile de mere fiind taiate foarte fin se pot rupe usor.
Rastoarna compozitia într-o forma de tort cu diametrul de 20 cm, tapetata cu unt inainte si niveleaza frumos cu o spatula.
Presara putin zahar perlat pe deasupra (sau zahar tos daca nu ai).
Coace cam 40 min la 200 grade C, sau pana merele de deasupra capata o culoare frumoasa, aurie.
Lasa la racit tortul cu mere apoi scoate-l din forma pe un platou.
Taie o felie generoasa si serveste-o cu pofta si un strop de sos de caramel sau inghetata.