publicat la 09.08.2013
publicat la 09.08.2013
publicat la 16.07.2013
Cea mai bună zi pentru tine o să fie într-o joi,când, la ora 20.12, afli că ai câştigat la 5 din 40 cu numerele 20, 12, 32, 8 şi încă unul, ce ti se va arăta în spuma de la cafeaua de dimineaţă în fix ziua ta de naştere.
Bucataras.ro
[email protected]
Dovlecei si ardei umpluti
Dovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc. Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte. Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si...
Pui aromat
Se spala puiul si se pune la prajit in 1/2 pachet margarina. Intre timp se amesteca intr-un castron ceapa taiata marunt, cu usturoiul tocat marunt, cu ketchupul, sosul de chili, otetul, zaharul si se amesteca bine. Dupa ce s-a prajit frumos pe toate partile se adauga amestecul din castron....
Cupcakes cu ciocolata (reteta olandeza)
Se incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa, un praf de sare si 100 gr bucatele de ciocolata. Laptele se amesteca cu untul topit si cu oul, apoi se toarna peste amestecul de faina mestecand bine sa nu se faca cocoloase....
Negresa pufoasa
Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade. Se topeste intr-o cratita untul, apoi se amesteca cu laptele, zaharul si cacao .Se lasa la racit compozitia si apoi se adauga galbenusurile cate unul. Se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se bat spuma albusurile si apoi le...
Salata de ton cu mazare
Se pune mazarea la scurs. Ceapa se toaca marunt. Tonul se scurge de apa si se pune intr-un castron si se paseaza marunt, apoi se amesteca cu mazarea, ceapa si maioneza. Se adauga sare si zeama de lamaie dupa gust. Pofta buna!!!
Tarta cu nectarine
Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge o tava si se tapeteaza(tava mea a avut 26 cm). Intr-un castron se pun untul moale cu faina, zaharul, praful de copt, ouale, iaurtul, sarea si se amesteca bine. Nectarinele se desfac de samburi si se pun in tava cu partea in care a fost...
Varza la cuptor cu ciocanele
Varza se taie fideluta, apoi se freaca cu sare si sare de lamaie(dupa gust). Ciocanelele se curata, se spala bine, apoi se lasa la scurs. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi punem varza la calit, pana se inmoaie putin. Se adauga piper dupa gust si bulionul. Ciocanelele se dau...
Waffels (vafe - reteta olandeza)
Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit. Se incalzeste aparatul si se unge cu putin ulei(nu foarte mult).Cu ajutorul unui polonic punem compozitia in aparat...
Pui la cuptor
Intr-o oala se pune apa la fiert, cu sare, cateva boabe de piper si 2 foi de dafin.Intre timp cat fierbe apa, se spala puii, se curata bine si se taie pe piept(vezi foto). Dupa ce apa a dat in clocot se pun puii la oparit pentru aproximativ 10 minute. Dupa care se scot pe o tava, se dau cu...
Gogosi pufoase din coca de cozonac
Prima data se pregateste maiaua. Laptele se incalzeste putin cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade. Apoi pregatim aluatul asa:intr-un bol se pune...
Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza
Maiaua se pregateste asa: se incalzeste putin laptele cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Aluatul se pregateste asa: se pune intr-un castron faina cu un praf...
Creier pane
Creierul de porc se spala, apoi se opareste in apa cu sare aproximativ 5 min, dupa care se scoate intr-o strecuratoare. Dupa ce se scurge bine, se amesteca cu o furcurita pana se face ca o pasta. Se adauga ouale, faina, sarea, piperul si se amesteca bine. Intr-o tigaie se pune ulei la incins...
Mancare de telina cu afumatura si masline
Telina se taie felii potrivite care se prajesc in putin ulei. Afumatura se taie bucati si se prajeste in acelasi ulei in care s-a prajit telina. Maslinele se pun la scurs (daca sunt prea sarate se fierb putin). Ceapa se taie marunt, se caleste, apoi se adauga bulionul si putina apa. Se...
Gris cu lapte cu sirop caramel
Se fierbe laptele cu zaharul, apoi se adauga grisul in ploaie mestecand continuu(trebuie sa fie mai tare, daca nu este de ajuns gris, se mai pune o lingura).Cand este aproape gata se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie. Se lasa sa fiarba cateva minute. Cand este fiert se lasa la racit,...
Mancare de rosii
Rosiile se curata de coaja (daca sunt prea tari se oparesc putin),apoi se taie cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Se pune ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce se inmoaie putin se adauga rosiile si o cana de apa, apoi se lasa sa fiarba pana scade bine. Se potriveste de...
Crema de zahar ars
Pentru crema de zahar ars se bat ouale spuma cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si un praf de sare. Se adauga laptele si faina. Se tapeteaza o cratita cu zahar caramelizat, dupa care se lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se pune compozitia pentru crema de zahar ars in cratita si...
Vinete si dovlecei pane
Se curata vanata si dovleceii de coaja. Se taie felii nu foarte groase. Ouale se bat bine cu sare si piper(dupa gust), apoi se adauga faina si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase. In caz ca mai trebuie faina se mai adauga, compozitia trebuie sa fie nu foarte groasa(ca la clatite). Se...
Fundite aromate
Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pun ouale, sarea, bicarbonatul stins cu otet. Zaharul si zaharul vanilat se topeste in laptele caldut, apoi se pune putin cate putin peste faina si restul ingredientelor, framantand pana se face o coca potrivit de tare. Se lasa la dospit 15 minute....
Mancare de cartofi cu pipotele de pui
Se curata cartofii, se taie cuburi potrivite si se pun la fiert. Pipotelele se curata, se spala si se pun la fiert cu 1 lingurita delikat de legume. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Cand capata culoarea aramie se adauga bulionul impreuna cu un polonic de supa de la...
Aperitive scoverzi ca la Ralesti
Se pune intr-un castron faina, se adauga in mijloc sarea si drojdia, apoi se adauga apa calduta si se framanta bine(cu mana) pana se face o coca potrivit de tare. Se acopera cu un prosop, apoi cu o punga si pe urma cu alt prosop(sa isi mentina temperatura si sa creasca mai repede) si se lasa la...
Crema de usturoi
Se curata si se piseaza bine usturoiul cu sarea, pana se face ca o pasta. Apoi se freaca cu uleiul putin cate putin(ca la maioneza) pana se omogenizeaza bine.Pe urma se adauga galbenusurile pe rand, frecand bine, apoi se pune boiaua. Se serveste de preferinta cu friptura la gratar sau cartofi...
Paste cu lapte, desertul delicios al copilariei
Cum se prepara Paste cu lapte, desertul delicios al copilariei Se pun intr-o oala la fiert cam 2 litri de apa, cu putina sare. Se adauga pastele cand apa clocoteste si se lasa sa fiarba cam 7-8 minute(cum scrie pe pachet). Dupa ce s-au fiert pastele se scurg intr-o strecuratoare si se...
Rulada ochi de elefant
Biscuitii se sfarma sau se dau prin masina de tocat (mie imi plac mai mari, asa ca i-am sfarmat). Apa cu zahar se pun pe foc, pana se topeste zaharul. Dupa ce oprim focul se adauga esenta de rom. Se lasa la racit, apoi se pune peste biscuiti si se amesteca bine. Apoi se adauga cacaoa si nuca....
Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect
Cum se prepara Chec cu cacao, reteta simpla pentru un desert perfect: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu un praf de sare si coaja de lamaie pana se intaresc, adaugand treptat zaharul. Se amesteca galbenusurile cu uleiul. Se pun galbenusurile peste albusuri,...
Rulada din piept de curcan cu ciuperci si cascaval
Pieptul de curcan dezosat se taie transversal ca sa fie mai subtire, apoi se pune o folie de plastic deasupra si se bate putin. Se unge cu putin unt si se da cu sare, piper si cimbru, apoi se ruleza si se baga la frigider pana este gata umplutura. Se taie carnatii si ciupercile feliute,...
Pandispan cu crema de ciocolata, trufe si rom
Blatul se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si se bate in continuare pana se intareste. Galbenusurile se freaca cu uleiul, apoi se adauga peste albus batand in continuare. Faina se amesteca cu...
Cuburi de porc in sos dulce-acrisor
Se taie carnea in cuburi nici mari, nici mici. Legumele se spala si se sterg. Se toaca marunt ceapa si ardeii, iar rosiile se lasa intregi. Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a incins adaugam ceapa si ardeii. Se calesc la foc redus 2 minute, apoi adaugam cuburile de carne. Se...
Smoothie ciocolatos
Marul l-am curatat de coaja si de seminte. Fructele se paseaza si se amesteca cu laptele cu ciocolata. Pofta buna!!!
Praz cu masline
Prazul se curata, se spala in fasii de aproximaitv 2 cm. Intr-o cratita punem uleiul la incins si punem prazul la calit. Cand a inceput sa se inmoaie se adauga bulionul . Se mai caleste aproximativ 5 min si apoi se adauga maslinele si o cana cu apa. Se potriveste de sare si piper si...
Cremes a la Alina
Am pus aluatul pentru foietaj la dezghetat si intre timp m-am apucat de crema, care se face asa: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu 6 linguri de zahar, zaharul vanilat si faina, adaugand cate putin lapte rece, cat sa se omogenizeze. Restul de lapte se pune la...