Waffels (vafe - reteta olandeza)

de Alinutza80 in Dulciuri, 28 Sep 2012 | 11205 vizualizari

 

La prima incercare nu mi-au iesit foarte frumoase, dar in schimb au fost foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 4 lg zahar
  • 4 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 1oo gr unt topit (sau margarina topita)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pentru pudrat(sau gem, dupa preferinta)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffels (vafe - reteta olandeza):

Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit.

Se incalzeste aparatul si se unge cu putin ulei(nu foarte mult).Cu ajutorul unui polonic punem compozitia in aparat si lasam la copt pana se rumenesc putin.

In Olanda se servesc cu putin unt si zahar brun, dar mie mi se par mai gretoase asa, noi am servit cu zahar pudra.

Se mai pot servi si cu gem sau pasta de ciocolata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffels (vafe - reteta olandeza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

30.09.2012, 18:20

delicioase

Sim0na 1

02.10.2012, 09:40

N-am mai facut de mult.. Bine ca mi-ai amintit!

elucubratiiculinare 1

06.10.2012, 19:46

un dulce de 10

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]