Waffels (vafe - reteta olandeza)

de Alinutza80 in Dulciuri, 28 Sep 2012 | 11265 vizualizari

 

La prima incercare nu mi-au iesit foarte frumoase, dar in schimb au fost foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 4 lg zahar
  • 4 oua
  • 200 ml lapte caldut
  • 1oo gr unt topit (sau margarina topita)
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • ulei pentru uns forma
  • zahar pentru pudrat(sau gem, dupa preferinta)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffels (vafe - reteta olandeza):

Intr-un castron se amesteca faina, sarea, scortisoara, zaharul si amoniacul. Se adauga apoi ouale unul cate unul,mestecand bine dupa fiecare. Apoi se pune laptele si untul topit.

Se incalzeste aparatul si se unge cu putin ulei(nu foarte mult).Cu ajutorul unui polonic punem compozitia in aparat si lasam la copt pana se rumenesc putin.

In Olanda se servesc cu putin unt si zahar brun, dar mie mi se par mai gretoase asa, noi am servit cu zahar pudra.

Se mai pot servi si cu gem sau pasta de ciocolata.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffels (vafe - reteta olandeza)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]