Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza

de Alinutza80 in Dulciuri, 1 Sep 2012 | 14567 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru maia:

  • 400 ml lapte
  • 1 lg zahar
  • 20 gr drojdie uscata (sau un cub de drojdie proaspata)
  • 250 gr faina

Pentru aluat:

  • 2 kg faina(cat cuprinde)
  • 1 l lapte
  • 300 gr zahar
  • 3 zahar vanilat
  • 1 lingurita cu varf coaja de lamaie
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 1 ceasca ulei

Pentru umplutura de gem:

  • gem de prune sau de care aveti si preferati
  • nuca tocata

Pentru umplutura de branza:

  • 300 gr branza
  • 2 oua
  • 1 lingura zahar
  • 1 zahar vanilat

Pentru uns:

  • 1 ou
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza:

Maiaua se pregateste asa:

se incalzeste putin laptele cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pregateste asa:

se pune intr-un castron faina cu un praf de sare, peste care se pun maiaua, ouale batute si apoi laptele incalzit impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie. Laptele se toarna putin cate putin si se framanta. Dupa ce se incorporeaza toata faina se pune ulei putin cate putin in mana si se framanta pana se desface aluatul de pe vasul in care se framanta. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la crescut aproximativ 30 min.(trebuie tinut intr-un loc mai cald).

Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade.

Intre timp se face umplutura.

Pentru umplutura de gem se amesteca gemul cu nuca, iar pentru umplutura de branza se amesteca intr-un castron branza sfarmata cu ouale, ouale, zaharul si zaharul vanilat.

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in 4 bile, apoi se intinde o foaie de aproximativ 1 cm grosime, se taie patrate, iar pe fiecare patrat se pune umplutura si se da forma de corn.

Intr-un castronel se bate oul pentru uns.

Se pun pe o tava unsa cu ulei si se ung cu ou pe deasupra.

Se lasa la copt pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

Nu trebuie sa le puneti foarte aproape unul de celalalt, pentru ca in timpul coptului mai cresc si se lipesc unul de celalalt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bomboane