Nu am mai apucat sa le fac poze pudrate(eu faceam si restul mancau)
Prima data se pregateste maiaua. Laptele se incalzeste putin cu zaharul, apoi se adauga faina, drojdia si se amesteca bine. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se pune cuptorul la incalzit la 150 grade.
Apoi pregatim aluatul asa:intr-un bol se pune faina cu un praf de sare, se face o gaura in mijlocul fainii si se adauga maiaua si ouale batute. Laptele se incalzeste impreuna cu zaharul, vanilia si coaja de lamaie(nu se incalzeste foarte mult). Laptele se toarna putin cate putin si se framanta. Dupa ce se incorporeaza toata faina se pune ulei putin cate putin in mana si se framanta pana se desface aluatul de pe vasul in care se framanta. Se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit aproximativ 30 min.(trebuie tinut intr-un loc mai cald).
Presaram blatul cu faina,intindem o foaie cam de 2cm grosime si taiem forme cu paharul.
Le mai lasam putin pe masa sa mai creasca, apoi le punem la prajit intr-o tigaie sau cratita mai inalta.
Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti,apoi le scoatem pe un prosop absorbant.
Se pudreaza cu zahar.
Pofta buna!!!