Dovlecei si ardei umpluti

de Alinutza80 in Porc, 4 Noi 2012 | 2909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne jum porc/jum vita
  • 100 g orez
  • 2 cepe potrivite
  • 2 dovlecei maricei
  • 6-7 ardei
  • bulion
  • sare
  • piper
  • cimbru

Pentru sos:

  • 1 ceapa
  • 1 lingura bulion
  • apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei si ardei umpluti:

Dovleceii se spala bine, se sterg, apoi se taie in cate 3 bucati fiecare(daca sunt destul de mari).Cu o lingurita se scobesc.  Ardeii se taie capacelele de la cotor si se curata de seminte.

Orezul se spala si se pune intr-o craticioara cu apa si putina sare cat sa il acopere si se pune pe foc. Cand da primul clocot se opreste si se lasa la racit.

Ceapa se toaca si se caleste cu putin ulei, apoi adaugam bulionul, se mai lasa 5 min si apoi se opreste focul.Se adauga orezul, se amesteca bine si se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit aceasta compozitie se pune peste carnea tocata si se adauga sare, piper, cimbru(dupa gust) si se amesteca bine.

Se umplu dovleceii si ardeii cu amestecul de carne, apoi se pun putin la calit in ulei incins.

Intre timp facem sosul asa:

Se toaca ceapa si se pune la calit in putin ulei, dupa ce se caleste ceapa se adauga bulionul , sare, piper. Se mai lasa putin cu bulionul sa se caleasca, apoi se adauga apa calduta.

Dupa ce s-au calit dovleceii si ardeii se aseaza in cratita, peste care se toarna sosul.

Se da la cuptor pentru aproximativ  45 de minute.

Se serveste cald cu iaurt sau smantana si ardei iute(dupa preferinta)

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei