Desert prajitura alba

de Corinuta in Prajituri, 26 Sep 2010 | 61913 vizualizari

 

Tot dupa o reteta de-a mamei.....

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita amoniac
  • 2-3 linguri lapte rece

Crema:

  • 400 ml lapte 
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura alba:

Foi: Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta. Se imparte aluatul in trei si se intind pe rand, trei foi care se coc pe fundul tavii de aragaz. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se auresc usor. Se scot cu grija si se lasa la racit.

Crema: Se amesteca faina cu laptele si zaharul vanilat si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga crema si se amesteca bine.

Se umplu foile cu crema, se dau la frigider cateva ore, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert haiose