Desert prajitura alba

de Corinuta in Prajituri, 26 Sep 2010 | 63587 vizualizari

 

Tot dupa o reteta de-a mamei.....

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 300 g faina
  • 100 g unt
  • 1 ou
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita amoniac
  • 2-3 linguri lapte rece

Crema:

  • 400 ml lapte 
  • 4 linguri de faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura alba:

Foi: Se amesteca bine toate ingredientele si se framanta. Se imparte aluatul in trei si se intind pe rand, trei foi care se coc pe fundul tavii de aragaz. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 8-10 minute, pana se auresc usor. Se scot cu grija si se lasa la racit.

Crema: Se amesteca faina cu laptele si zaharul vanilat si se fierbe amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se lasa la racit.

Untul moale se mixeaza bine cu zaharul, apoi se adauga crema si se amesteca bine.

Se umplu foile cu crema, se dau la frigider cateva ore, apoi se pudreaza cu zahar si se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura alba" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie