Prajitura duo cu gem de prune

de Rocsi in Prajituri, 16 Mar 2012 | 17711 vizualizari

 

Este o prajitura de post,dar mai buna ca una care are oua ,lapte si altele..Cat ai clipi dispare din tava,asa delicioasa este.Multumesc lui Sidy si Dana pentru inspiratie.Pup fetelor!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • jumatate cana de ulei
  • 1 cana si 3 sferturi cu faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie mica
  • 1 borcan 350 gr gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura duo cu gem de prune:

Intr-un bol punem apa minerala si zaharul si amestecam energic pana ce zaharul se topeste. Adaugam uleiul si zaharul vanilat si le incorporam bine. Apoi punem faina in ploaie si invartim continuu,iar la urma praful de copt si coaja rasa de lamaie. Impartim compozitia in doua. Una o lasam alba,iar in alta punem cacaua.

Tapetam o tava rotunda cu margarina si punem hartie de copt. Turnam compozitia alba si dam tava in cuptorul incins cam 10 minute,pana prajitura este putin inchegata la suprafata. O scoatem din cuptor si o ungem cu gemul de prune. Deasupra punem compozitia de cacao si dam iar la cuptor.

O lasam in cuptor cam 40 de minute,pana este bine coapta(facem testul cu scobitoarea). Cand este gata o scoatem,o lasam sa se raceasca si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura duo cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci