T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI342
Retete / Dulciuri

Tarta cu piersici si afine

In Prajituri la 23 Iul 2012

Spalam piersicile, la taiem cubulete, punem zaharul peste ele si le lasam sa stea asa pana pregatim aluatul. Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus, pe care il punem apoi la frigider in folie alimentara timp de o ora. Dupa o ora luam aluatul si il impartim in doua bucati, o...

Tort de vara cu piersici

In Torturi la 15 Iul 2012

Zdrobim biscuitii in robot sau cu mana si ii amesetcam cu cacaoa. Topim untul pe foc fara a lasa sa fiarba si amestecam cu zaharul pana se topeste. Turnam peste biscuiti, adaugam esenta de rom si apoi pe rand cele 8 linguri de lapte, amestecand sa se incorporeze bine toate ingredientele....

Tort Boema

In Torturi la 12 Iul 2012

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula. Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si...

Tarta crocanta cu fructe de padure

In Prajituri la 11 Iul 2012

Pregatim aluatul in felul urmator: intr-un bol frecam bine margarina/untul cu zaharul, adaugam bicarbonatul stins cu lamaie, varful de sare, oul si cele 2 linguri de apa. Adaugam treptat faina pana putem amesteca cu lingura de lemn apoi turnam compozitia pe o plansa tapetata cu faina si...

Tort cu frisca si zmeura

In Torturi la 8 Iul 2012

Preparare blat Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam...

Tort Amandina

In Torturi la 5 Iul 2012

Separam albusurile de galbenusuri, vatem albusurile spuma, apoi adaugam pe rand: zaharul, apa, galbenusurile si uleiul mixand in continuare. Adaugam faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si amestecam usor folosind o spatula. Turnam aluatul intr-o tava de tort  tapetata cu hartie...

Tort cu nuca si cafea

In Prajituri la 4 Iul 2012

Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 3 Iul 2012

Spalam bine fructele si le separam de samburi. Taiem fructele in cubulete le punem intr-un vas si turnam zaharul peste fructe. Lasam acoperit la frigider pana a doua zi. Nu trebuie neaparat :) Fierbem la foc mic adaugand si zeama de lamaie si amestecand din cand in cand. Eu am fiert...

Pandispan cu fructe de vara

In Prajituri la 27 Iun 2012

Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici. Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat. Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare...

Gogosi

In Dulciuri la 26 Iun 2012

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator: - toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei - punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus) - amestecam faina cu praful de sare si...

Prajitura Boema

In Prajituri la 12 Iun 2012

Pregatim mai intai blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam galbenusurile si apa apoi incorporam faina amestecata cu cacao, folosind o spatula. Turnam intr-o tava tapeta cu hartie de copt sau folie de Al. si dam la...

Tarta cu visine

In Torturi la 1 Iun 2012

Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu...

Muffins cu strugurei si glazura de ciocolata

In Prajituri la 29 Mai 2012

Separam albusurile de galbenus. Batem spuma albusurile folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Asezam cosuletele...

Tarta cu mar si portocala

In Torturi la 28 Mai 2012

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la...

Prajitura cu rabarbura

In Prajituri la 24 Mai 2012

Inainte de toate curatam si spalam rabarbura. Apoi ungem tava cu unt sau margarina si presaram pe fundul tavii cele 5 linguri de zahar. Asezam peste zahar rabarbura taiata cubulete mici si apoi presaram un plic de zahar vanilat. Pregatim un blat in felul urmator: - separam albusurile de...

Tarta cu mere si nuca

In Torturi la 22 Mai 2012

Miezul de nuca il amestecam cu gemul. Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida. Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din...

Tort cu capsuni si ciocolata

In Torturi la 21 Mai 2012

Facem un blat din ingredintele de mai sus. Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata pe fund cu hartie de copt (tava rotunda de 24 cm). Asezam fructele spalate si taiate deasupra blatului si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit....

Inghetata de capsuni

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Fructele spalate si curatate de codite se paseaza in blender. Turnam intr-un bol laptele condensat si amestecam cu piureul de fructe. Separat batem frisca spuma cu cele doua linguri de miere. Amestecam usor cele doua compozitii si turnam in cutii cu capac pe care le dam la...

Melcisori cu nuca

In Prajituri la 9 Mai 2012

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus.  Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai...

Prajitura Figaro

In Prajituri la 6 Mai 2012

Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, margarina topita la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina. Peste aluat intindem dulceata. Si peste dulceata turnam umplutura de...

Cornuri cu nuca

In Dulciuri la 5 Mai 2012

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min. Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut. Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam...

Biscuiti cu nuca

In Dulciuri la 3 Mai 2012

Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte.  Adaugam nuca, apoi treptat faina pana incorporam cam 300 gr. Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu restul de faina pana obtinem...

Tort Padurea Neagra

In Torturi la 27 Apr 2012

Batem ouale intregi cu mixerul pana se deschid la culoare. Adaugam pe rand zaharul mixand in continuare, apoi, uleiul si laptele. Separat amestecam ingredientele solide: faina, cacaoa si praful de copt si adaugam treptat la compozitia lichida folosind o spatula. Turnam si cafeaua fierbinte si...

Gogosi cu glazura de ciocolata

In Prajituri la 25 Apr 2012

Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, um pic de sare si coaja de portocala. Intr-o cana cu 100 ml lapte caldut punem drojdia si o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 min. Turnam apoi peste ingredientele de mai sus. Framantam cu mana adaugand ouale, restul de...

Prajitura cu mac si cafea

In Prajituri la 20 Apr 2012

De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand  galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 17 Apr 2012

Pentru blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava:...

Prajitura cu nuca, ciocolata si rom

In Prajituri la 15 Apr 2012

Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma. Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade...

Cuburi cu ciocolata si visine

In Prajituri la 13 Apr 2012

Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de cafea folosind o spatula sau o lingura de lemn. Faina o amestecam cu praful de copt. Ciocolata o...

Cozonac cu nuca

In Dulciuri la 9 Apr 2012

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de portocala, apoi turnam drojdia dospita si amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si laptele...

Prajitura cu pere si crema cu nuci

In Prajituri la 7 Apr 2012

Mixam ouale intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava...

Afisate 241 - 270 din 275 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Retete preferate
Mini eclere

Voturi:49

Supa de linte

Voturi:38

Prajitura Boema

Voturi:65

Toate retetele preferate
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]