Mixam ouale intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de Al. Restul amestecam cu cele 2 lingurite de cacao si turnam peste compozitia din tava formand trei fasii. Dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 30 min.
In acest timp pregatim crema astfel: mixam untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam apoi esenta de vanilie si pe rand cele 5 linguri de nuca, mixand in continuare pana se omogenizeaza.
Blatul racit il taiem in doua. Asezam prima foaie pe o plansa si o insiropam cu sucul de la compotul de pere. Punem jumatate din crema si nivelam frumos. Asezam apoi a doua foaie si la fel o insiropam si ungem cu restul de crema.
Pentru ornat, topim ciocolata, o punem intr-o punguta la care ii gaurim un capat si trasam dungi de-a lungul si de-a latul prajiturii, pana obtinem un gratar de ciocolata. :)
Dam prajitura la frigider timp de aprox o ora, dupa care se poate servi.