Pentru aluat
Pentru umplutura
Pentru uns: un galbenus de ou cu 2-3 lingurite de lapte
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min.
Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut.
Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam drojdia dospita si treptat laptele, framantand cu mana. Adaugam apoi ouale si la final uleiul, framantand pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald pt aprox 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura. Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand inca cateva minute. Apoi adaugam pe rand nuca, esenta de rom si laptele amestecand cu o lingura.
Impartim aluatul in 3-4 bucati si intindem pe rand foi cat mai rotunde pe care le taiem apoi in triunghiuri ca in poza de mai jos.
Ungem fiecare triunghi cu nuca si rulam dinspre partea lata spre partea subtire.
Capetele le indoim usor pentru a obtine forma de corn.
Lasam la dospit inca 20 minute.
Ungem apoi cornurile cu galbenusul de ou si dam la cuptorul incins la 175 grade timp de 20 min.
Iata ce cornulete apetisante avem aici....