Tarta cu mar si portocala

de T I M E A in Torturi, 28 Mai 2012 | 4317 vizualizari

 

O tarta gustoasa cu mere si portocale perfecta mai ales pentru anotimpul rece. A fost facuta in luna martie, dar cum afara sunt 10 grade de parca vine iarna pe noi, m-am gandit ca e ideala pt timpul de afara.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece
  • coaja rasa de la o portocala
  • 50 gr nuca
  • 200-220 gr faina
  • Pentru umplutura:
  • 4-5 mere
  • coaja de la o portocala
  • sucul de la 2 portocale
  • 3 linguri zahar
  • 2-3 lingurite amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mar si portocala:

Facem un aluat din ingredientele de mai sus, amestecand pe rand untul/margarina cu sarea, zaharul, praful de copt, apa, coaja de portocala, nuca si la final incorporam faina. Asezam pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de degete. Punem aluatul imbracat in folie alimentara la frigider timp de o ora.

In acest timp pregatim umplutura:

- spalam, curatam si taiem merele cubulete mici

- punem peste mere coaja de portocala si stoarcem apoi si sucul ei peste mere (folosim si sucul de la portocala rasa in aluat)

- adaugam si zaharul, amestecam ingredientele si punem pe foc

- lasam pe foc aprox 20 min, o sa arate ca o dulceata galbena si frumoasa :), adaugam 2-3 lingurite de amidon, mai lasam la fiert 5 min si luam de pe foc.

Scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2. Din prima bucata intindem o foaie potrivit de subtire pe care o asezam in tava tapetata cu margarina si faina.

Turnam peste foaie umlutura noastra de mai sus.

Intindem si a doua foaie si decupam floricele pe care le asezam peste umplutura.

Dam apoi la cuptorul incins la 175-180 grade, timp de aprox 20 min. Floricelele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.

Lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar pudra si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mar si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta rasturnata cu mere si alune - reteta low carb si fara zahar