Tortul acesta a fost facut acum cateva luni, dar pentru ca suntem in plina vara si gasim zmeura proaspata m-am gandit sa postez reteta pentru ca este un tort perfect pentru vara.
Blat:
Crema:
Sirop:
Pt ornat:
Preparare blat
Amestecam intr-un bol faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si sarea. Separat batem albusurile, adaugam galbenusurile si apoi uleiul si laptele. Adaugam putin cate putin din mixul de ingrediente uscate amestecand cu o spatula sau cu mixerul pe treapta 1. La final adaugam cafeaua fierbinte si amestecam.
Se toarna in forma tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 35-40 min. Se face testul cu o scobitoarea.
Mie mi-a crescut foarte tare si a crapat putin deasupra si am taiat partea de sus ca sa fie cat de cat mai uniform :). Oricum e suficient de inalt.
Crema: batem frisca tare impreuna cu intaritorul de frisca. O impartim in trei.
Asamblare: dupa ce s-a racit blatul il taiem in trei. Asezam prima foaie, o insiropam usor cu Martini, apoi punem frisca si o nivelam si adaugam zmeura bucatele mici sau intregi, cum doriti. Apasam usor cu mana sa intre un pic zmeura in frisca.
Asezam apoi a doua foaie si procedam la fel: insiropam.. frisca..zmeura. Aseazam ultima foaie si la fel o insiropam.
Imbracam tortul in frisca si ornam de jur imprejur cu zmeura si cu ciocolata taiata.
E un tort destul de simplu de facut si arata bine combinatia de culori negru, alb, rosu.