Tarta cu visine

de T I M E A in Torturi, 1 Iun 2012 | 4538 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200-220 gr faina
  • 125 gr unt sau margarina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un varf de sare
  • 2 linguri apa rece

Pentru umplutura

  • 400 gr visine congelate
  • 3-4 linguri zahar
  • 3-4 lingurite amidon alimentar (eu am folosit Gustin de la dr. Oetker )
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu visine:

Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam untul cu sarea, zaharul si oul batut, adaugam apoi treptat faina si cele 2 linguri de apa. Amestecam ingredientele pana se incorporeaza cam 150 gr din faina, apoi pe o plansa presarata cu faina turnam compozitia noastra si cu mana framantam pana incorporam si restul de faina. Invelim apoi in folie alimentara si dam la frigider timp de minim o ora.

In timp ce tinem aluatul la frigider putem pregati umplutura.

Dupa ce visinele s-au decongelat nu aruncam apa lasata prin decongelare. Scoatem samburii din fructe apoi fructele in sucul lasat, impreuna cu zaharul le punem pe foc si lasam sa fiarba cateva minute.

Adaugam apoi amidonul si mai lasam pe foc pana se ingroasa usor.

Dupa ce a trecut o ora scoatem aluatul din frigider si il impartim in 2

Prima foaie o intindem si o asezam in tava tapetata cu margarina si faina. Turnam apoi umplutura de visine.

Intindem si a doua foaie din care decupam inimioare si le asezam de jur imprejur peste visine. Puteti face orice alte forme doriti.

Dam la cuptorul incins la 175-180 grade timp de 30 minute. Inimioarele de deasupra trebuie sa fie usor rumenite.

Dupa ce s-a racit, pudram zona in care se afla inimioarele si servim cu drag pe cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ciocolata, visine si cirese - Un desert delicios cu fructe