Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, um pic de sare si coaja de portocala.
Intr-o cana cu 100 ml lapte caldut punem drojdia si o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 min. Turnam apoi peste ingredientele de mai sus.
Framantam cu mana adaugand ouale, restul de lapte caldut si uleiul, pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la loc cald, ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.
Dupa o ora, punem faina pe masa de lucru si intindem foi potrivit de groase, din care decupam cercuri mai mari cu o forma. Luam un paharel mic si decupam si mijlocul. Le asezam pe o plansa si lasam sa mai creasca 30 min.
Punem pe foc un vas cu aprox 400-500 ml ulei si cand uleiul este incins prajim pe rand gogosile pe ambele parti. Cand le scoatem le punem pe un prosop de hartie pt a absoarbe surplusul de ulei.
Pt glazura: topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi.
Ungem gogosile usor racite cu glazura si ornam cu bombonele colorate.