Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Miezul de nuca il amestecam cu gemul.
Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida.
Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din compozitia de nuca.
pt blat: batem ouale intregi spuma timp de 7-8 minute, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam pe rand cele 11 linguri de apa si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand cu o spatula, usor pana se incorporeaza bine faina.
Turnam compozitia peste mere si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 min.
Dupa ce o scoatem din cuptor lasam 3-4 minute sa se raceasca deasupra apoi rasturnam pe o farfurie.
Se poate servi calda, simpla sau cu zahar pudra.
E delicioasa oricum.
Reteta am luat-o de la Roze si am facut doar mici modificari nesemnificative.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola