Miezul de nuca il amestecam cu gemul.
Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida.
Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din compozitia de nuca.
pt blat: batem ouale intregi spuma timp de 7-8 minute, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam pe rand cele 11 linguri de apa si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand cu o spatula, usor pana se incorporeaza bine faina.
Turnam compozitia peste mere si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 min.
Dupa ce o scoatem din cuptor lasam 3-4 minute sa se raceasca deasupra apoi rasturnam pe o farfurie.
Se poate servi calda, simpla sau cu zahar pudra.
E delicioasa oricum.
Reteta am luat-o de la Roze si am facut doar mici modificari nesemnificative.