Acum ca s-a mai racorit putin afara putem sa facem si gogosi :)
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator:
- toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei
- punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus)
- amestecam faina cu praful de sare si coaja de lamaie
- adaugam drojdia dospita si amestecam cu mana, adaugand treptat si restul de lapte caldut amestecat cu restul de zahar
- adaugam ouale batute continuand sa framantam cu mana
- la final adaugam uleiul si mai framantam 5 minute
- lasam la dospit acoperit, la loc cald timp de o ora
Intindem aluatul si decupam forme rotunde si le lasam la dospit inca aprox 20 minute.
Prajim in ulei incins pe ambele parti si presaram zahar pudra.
Am facut cateva si cu dulceata de visine :)
Perfecte cu o cana de lapte, sau la cafea dimineata!