E tortul cu care ma laudam acum o saptamana ca l-am facut cu ocazia zilelor de nastere a parintilor mei.
Am ales o combinatie ce stiam ca le e pe plac: nuca si cafea.
Si l-am impodobit cu frumoase flori de floare soarelui de care tatal meu e tare mandru!
Pregatim blatul in felul urmator: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapa cea mai mare. Adaugam pe rand apoi zaharul, galbenusurile si apa, mixand dupa fiecare adaugare de ingredient. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt le incorporam folosind o spatula. La final adaugam si nuca folosind tot spatula. Turnam in tava rotunda tapetata cu hartie de copt (de 26 cm in cazul meu) si dam la cuptorul preincalzi la foc potrivit timp de 30-35 min. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Pentru crema: mixam bine untul cu zaharul pudra pana se topeste zaharul. Adaugam pe rand restul ingredientelor: cacaoa, cappuccino, cafeaua nes si cele 2 esente de rom. Mixam bine pana obtinem o crema super cremoasa.
Blatul racit il taiem in trei. Insiropam usor fiecare foaie pe rand si ungem cu crema fiecare foaie.
Lasam crema si pentru a imbraca tortul.
Nivelam frumos apoi presaram nuca deasupra si de jur imprejur.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul.
Ornam dupa pofta inimii lasand sa curga glazura si pe margini.
Ce ziceti a iesit un tort frumos? De gustos va asigur eu ca fost foarte gustos!