Cred ca v-am convins deja ca imi place nuca foarte mult! Nu pierd ocazia de a face ceva bun cu nuca :). Va las in compania melcisorilor mei gustosi
Avem nevoie de:
Pentru umplutura
pt uns:
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus. Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai lipeste de degete.
Lasam la dospit la loc cald ferit de curenti de aer, timp de aprox o ora.
In acest timp pregatim umplutura.
Batem albusul spuma, adaugam apoi zaharul mixand in continuare cateva minute. Adaugam coaja si zeama de lamaie, esenta de rom apoi incorporam si nuca macinata.
Din aluatul dospit intindem pe rand doua foi, pe care le ungem cu umplutura de mai sus.
Rulam foaia si taiem felii de aprox 2 cm grosime.
Asezam in tava pe hartie de copt si mai lasam sa creasca aprox 20 min.
Ungem cu galbenus de ou si dam la cuptorul incins la 180 grade timp de 20 minute.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin apoi scoatem din tava si servim.