T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI334
Retete / Dulciuri

Chec cu ciocolata si portocala

In Prajituri la 11 Dec 2012

Avem nevoie de 2 boluri. In primul amestecam faina cu praful de copt si vanilie. In celalalt batem bine ouale pana isi dubleaza volumul si devin albe. Adaugam zaharul mixand in continuare, apoi adaugam pe rand uleiul, sucul de portocala si portocala rasa. Incorporam apoi faina folosind o...

Stelute cu nuca si portocala

In Dulciuri la 9 Dec 2012

Margarina o frecam bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam nuca, sucul si coaja de portocala si scortisoara si amestecam. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt, pana putem amesteca cu lingura, apoi turnam pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana...

Guguluf cu fructe si glazura de portocala

In Prajituri la 5 Dec 2012

Spalam fructele, le curatam de coaja si le dam prin razatoarea mare. Amestecam fructele cu esenta de vanilie si coaja de la o portocala. Mixam ouale intregi cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana devin spuma si se deschid la culoare. Apoi adaugam treptat uleiul si laptele mixand in...

Biscuiti cu migdale si ciocolata pentru Craciun

In Dulciuri la 5 Dec 2012

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul brun si cu oul.  Adaugam esenta de migdale si bicarbonatul de sodiu stins cu putina zeama de lamaie. Adaugam apoi ciocolata rasa pe razatoarea mica si amestecam bine. Incorporam la final migdalele macinate apoi o parte din faina atat cat...

Tort de ciocolata pentru copii

In Torturi la 4 Dec 2012

Crema  o putem pregati cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte pt ca necesita sa stea la frigider cel putin 2-3 ore. Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Dupa ce ajunge...

Lichiu cu nuca si rahat

In Dulciuri la 3 Dec 2012

Punem drojdia la dospit, timp de 10 min.,  in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am...

Biscuiti de ciocolata pentru copii

In Dulciuri la 2 Dec 2012

Din ingredientele de mai sus facem o coca pe care o punem la frigider timp de o ora. Scoatem din frigider o lasam cateva minute apoi intidem o foaie potrivit de groasa pe care o decupam cu forme diverse. Eu am decupat: masinute, avioane, vaporase, ursuleti mici si mari. Punem formele in...

Eclere cu crema de vanilie si frisca

In Prajituri la 27 Noi 2012

Punem pe foc apa si uleiul pana incepe sa fiarba, moment in care adaugam in ploaie faina amestecata cu amidonul si sarea. Amestecam bine timp de cateva secunde pana se desprinde de peretii vasului. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.    Apoi incorporam ouale pe rand amestecand...

Pandispan cu prune cu toping de ciocolata

In Prajituri la 23 Noi 2012

Mixam ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zaharul si mixam inca 2-3 minute. Apoi turnam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru a nu se lasa spuma....

Tort cu frisca si caramel

In Torturi la 12 Noi 2012

Blat:  mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pt a nu se lasa spuma. Turnam...

Tort cu ciocolata si visine

In Torturi la 9 Noi 2012

Mai intai pregatim crema pentru ca trebuie sa stea la frigider cateva ore. Amestecam frisca lichida cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucatele. Amestecam pana se topeste bine ciocolata. Dam la frigier timp de 2-3 ore sau se poate si la...

Prajitura cu pere si gutui

In Prajituri la 6 Noi 2012

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam aprox 4-5 minute. Urmeaza uleiul, sucul de portocala cu pulpa si laptele si mixam dupa fiecare. Incorporam apoi faina, amestecata cu praful de copt, folosind o spatula. La final adaugam gutuia...

Prajitura cu nuca, caramel si ciocolata

In Prajituri la 2 Noi 2012

Blatul si crema de ciocolata le putem pregatim cu o zi inainte de asamblare. Pentru   blat:  mixam albusurile cu un varf de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, apa si uleiul mixand in continuare. La final...

Tarta cu mere

In Prajituri la 1 Noi 2012

Pregatim un aluat fraged din ingredientele de mai sus pe care il imbracam in folie alimentara si il dam la rece timp de o ora. Intindem o foaie rotunda pe care o intindem intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina. (Lasam cam un sfert din aluat pentru floricelele de deasupra)...

Tort Amandina M

In Torturi la 22 Oct 2012

Batem spuma tare albusurile cu sarea. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute apoi adaugam treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. Se toarna in tava rotunda...

Prajitura cu mac si ganache de ciocolata

In Prajituri la 20 Oct 2012

Mai intai pregatim crema (putem sa o pregatim si cu o zi inainte). Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana incepe sa fiarba. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine. Blat: batem...

Fursecuri fragede cu gem de prune

In Prajituri la 14 Oct 2012

Mixam bine untul cu zaharul, apoi adaugam apa si treptat faina amestecata cu praful de copt si sarea. Turnam pe o plansa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana obtinem un aluat ce nu se mai lipeste de maini. Punem aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora....

Chec de ciocolata glazurat

In Prajituri la 10 Oct 2012

Mai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Mixam ouale intregi cu sarea cu mixerul la treapta mare, pana  se deschid la...

Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie

In Torturi la 6 Oct 2012

Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand. Luam o forma de cozonac...

Tort cu ciocolata si mure

In Torturi la 29 Sep 2012

Se mixeaza bine untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile pana se obtine o spuma. Faina amestecata cu praful de budinca si praful de copt se adauga la spuma amestecand usor cu o spatula. Adaugam la aceasta compozitie ciocolata topita pe baie de aburi si racita si nuca macinata....

Tarta cu pere si budinca de vanilie

In Prajituri la 24 Sep 2012

Mai intai pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic doar ca folosim cantitatile de lapte si zahar de mai sus. Spalam si curatam perele. Pentru blat:  batem albusurile spuma tare adaugand apoi zaharul si zaharul vanilat, mixand inca cateva minute. Adaugam apoi pe rand...

Prajitura cu prune si nuca

In Prajituri la 17 Sep 2012

Pentru primul blat:  batem cu un tel ouale intregi cu zaharul , apoi adaugam untul la temperatura camerei si la final faina amestecata cu praful de copt. Amestecam bine cu telul pana incorporam toata faina. Obtinem un aluat lipicios pe care il intindem cu o lingura intr-o tava unsa cu...

Placinta cu prune

In Prajituri la 10 Sep 2012

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Dureaza 10-12 minute. Faina o amestecam cu sarea si coaja de lamaie. Turnam drojdia dospita peste faina si cu mana usor amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si restul de lapte caldut in care am topit...

Cosulete cu prune si crema de vanilie

In Prajituri la 31 Aug 2012

Pragatim un aluat din ingredientele de mai sus pe care il tinem la frigider aprox o ora. Intindem aluatul si decupam cercuri mai maricele pe care le asezam in forme Umplem formele cu prune, cam 4-5 jumatati in fiecare, apoi punem cate o jumatate de lingurita de zahar si scortisoara. Dam la...

Prajitura cu menta - reteta nr. 100

In Prajituri la 22 Aug 2012

Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapta cea mai mare. Adaugam zaharul si mai mixam 3-4 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. La final adaugam nuca...

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 15 Aug 2012

Spalam bine fructele si separam samburii de fruct. Taiem fructele in 4 si le punem intr-un vas, turnam zaharul peste ele, amestecam un pic si lasam apoi la frigider, acoperit, pana a doua zi. A doua zi adaugam zeama de lamaie si punem pe foc mic ( eu am pus peste o plita de fonta)...

Tort de ciocolata si cafea

In Torturi la 14 Aug 2012

Batem spuma ouale intregi cu mixerul la viteza maxima, adaugam zaharul mixand in contiuare timp de 3-4 minute. Adaugam treptat uleiul si laptele mixand in continuare. Faina amestecata cu cacaoa si praful de copt o adaugam la compozitia lichida folosind o spatula La final adaugam cafeaua...

Clatite cu gem de caise si ciocolata

In Prajituri la 2 Aug 2012

Batem ouale intregi impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Adaugam coaja de lamaie si uleiul si treptat turnam laptele. Apoi incorporam faina amestecand sa nu se formeze cocoloase si adaugand treptat si apa minerala. Trebuie sa obtinem o compozitie omogena si ca o smantana...

Prajitura cu mar si scortisoara

In Prajituri la 1 Aug 2012

Se separa albusurile de galbenus. Albusurile se bat spuma cu mixerul apoi se adauga zaharul. Galbenusurile se pun intr-un bol si se amesteca cu praful de copt si zaharul vanilat apoi se adauga treptat peste spuma cu zahar folosind in continuare mixerul. Se adauga in continuare uleiul si cele 2...

Prajitura cu prune

In Prajituri la 30 Iul 2012

Batem spuma ouale intregi timp de 7-8 minute cu mixerul la viteza maxima. Adaugam zaharul si zaharul vanilat mixand inca 2-3 minute. Apoi adaugam pe rand uleiul si laptele mixand in continuare. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula si amestecand usor pentru...

Afisate 211 - 240 din 275 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase și aromate - Rețeta simplă de casă

ieri la 08:56

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 07.01 la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]