Este o prajitura cu o combinatie perfecta: nuci, ciocolata si rom.
O recomand cu drag!
Ingrediente pt blat:
Ingrediente pt crema:
Pentru ornat:
Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 minute.
Pregatim crema astfel: punem pe foc frisca lichida amestecata cu zahar si lasam pana fierbe amestecand mereu. Luam de pe foc si adaugam ciocolata taiata bucati. Amestecam pana se topeste ciocolata, apoi adaugam untul bucatele si esenta de rom. Bagam la frigider timp de aprox o ora.
Blatul racit il taiem in doua. Ungem prima foaie cu 1/3 din crema, asezam a doua foaie si ungem cu restul de crema.
Nucile le prajim usor in cuptor, le maruntim si le punem peste crema. Apasam usor cu mana nucile sa intre usor in crema.