publicat la 22.04.2019
publicat la 18.04.2019
publicat la 15.04.2019
De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.
Bucataras.ro
[email protected]
Chec cu afine si sos de zmeura
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu...
Snitel de vitel cu cartofi taranesti
Carnea o feliem si o batem cu batatorul de carne. Saram si piperam fiecare felie de carne. Asezam feliile de carne pe o farfurie pe care o acoperim cu folie alimentara si o punem la frigider minim 2 ore. (se poate si de seara pana dimineata) Intr-un bol batem ouale impreuna cu laptele si...
Mancare de varza cu legume
Taiam varza fideluta, punem pestea ea doua lingurite de sare grunjoasa si o lasam asa pana pregatim legumele. Spalam bine legumele. Ceapa si ardeiul tocate marunt le punem la calit in ulei. In acest timp curatam vanata de coaja si o taiem felii apoi cubulete si le punem la calit peste...
Tort racoros cu frisca si fructe
Folosim o tava rotunda mica 17-20 cm. Pe fundul tavii punem hartie de copt, apoi de jur imprejur si pe fundul tavii asezam piscoturi insiropate in sucul de la coptotul de pere. Punem gelatina la inmuiat in 2-3 linguri de apa si lasam aprox 10 minute. In acest timp mixam frisca...
Smoothie cu capsuni si caise
Spalam bine fructele si indepartam samburii la caise. Punem fructele, mierea si apa in blender si pornim aparatul timp de 20-30 secunde. Turnam bautura in pahare si servim imediat. Puteti servi cu gheata. O zi frumoasa!
Gem de pepene galben cu caise
Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete. Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii. Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta....
Tort de ciocolata Tudor
Atat blatul cat si prima etapa pt crema 1 le pregatim cu o zi inainte de asamblare. Blat: mixam spuma albusurile cu un varf de sare apoi adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam pe rand, mixand dupa fiecare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam cu grija sa...
Clafoutis cu piersici, afine si strugurei
Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt. Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel incat sa fie peste...
Gem de afine
Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ). Atentie pateaza! Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul....
Ardei umplut cu carne de vitel si pui
Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat. Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si...
Guguluf cu piersici, afine si lamaie - reteta 300
Mai intai spalam bine fructele si lasam sa se usuce. Piersicile le taiem felii si le punem intr-un bol. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul, laptele, coaja si zeama de lamaie,...
Pulpe de pui cu chili si busuioc la cuptor
Pulpele le curatam de piele si le spalam bine. Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu condimentele si busuiocul tocat marunt. Pulpele le punem in bolul cu condimente si le intoarcem pe toate partile. Lasam la rece timp de o ora. Asezam apoi pulpele intr-o tava si scurgem si uleiul...
Minitarta cu visine si caise
Aluat: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam...
Mancare de vinete cu dovlecei
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt si le punem intr-un wok (sau orice tigaie adanca) cu putin ulei la calit. Eu pun si un pic de apa ca sa nu prejesc in ulei. Adaugam apoi vinetele si dovlecelul taiat cubulete mici. Punem doua cani de apa si lasam sa fiarba,...
Prajitura duo cu visine
Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii. Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul. Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine. Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un alt bol. Ungem o tava rotunda cu...
Omleta cu dovlecel
Curatam si spalam legumele. Intr-un bol batem cu o furculita ouale. Ceapa si ardeiul le taiem marunt, iar rosia mai intai o decojim si o taiem de asemenea marunt. Dovlecelul il dam pe razatoarea mare si il stoarcem de apa. Punem toate legumele in bolul cu ouale batute si...
Inghetata de zmeura
Intr-un bol inalt mixam frisca lichida impreuna cu mierea pana se intareste. Adaugam zmeura si mixam pana la omogenizare. Punem bolul la congelator timp de 20 de minute. Scoatem si mai mixam inca o data bine apoi cu o lingura punem compozitia in boluri si ornam cu zmeura. Bolurile le...
Tarta cu piersici si caise
Pregatim intai aluatul: - frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala - adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...
Tort de piscoturi cu zmeura si visine
Pregatim mai intai budinca. Turnam praful din cele doua plicuri intr-un vas si amestecam cu putin lapte pana se omogenizeaza apoi turnam restul de lapte, adaugam zaharul si punem pe foc. Amestecam mereu pentru a nu se prinde de fundul vasului, iar cand se ingroasa oprim focul si lasam budinca sa...
Prajitura cu rabarbar si zmeura
Mai intai spalam fructele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici. Ungem tava cu unt, asezam fructele in tava si presaram zaharul si zaharul vanilat. Mixam albusurile spuma cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugamzaharul mixand in...
Spuma de zmeura si capsuni
Mixam albusul de ou spuma. Adaugam zaharul pudra si mixam inca 2 minute. Adaugam pe rand fructele si mixam dupa fiecare. Turnam spuma in boluri si ornam cu fructe. Dam la frigider timp de 2 ore apoi servim.
Pastrav somonat cu busuioc in crusta de malai
Spalam pestele si il tamponam cu un prosop de hartie apoi il feliem. Saram si piperam fiecare bucata in parte si presaram busuioc uscat. Dam apoi bucatile de carne prin faina de malai si prajim timp de aprox. 3 minute pe ambele parti. Scoatem pestele pe prosoape de hartie pentru a...
Minitarte cu capsuni
Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru...
Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc
Tocam carnea impreuna cu ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica. Amestecam totul adaugand oul, orezul spalat bine, sarea si verdeturile. Eu amestec de obicei cu mana pentru ca se omogenizeaza totul mult mai bine. Intr-o oala de 2-3 l punem apa la fiert cu putina sare. Cu mainile unse cu...
Tarta cu caise si capsuni
Intr-un bol amestecam margarina, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut cu furculita si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul...
Pandispan cu cirese
Mai intain pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii. Mixam ouale intregi cu un praf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana pana ouale devin spuma. Punem uleiul si mixam. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o...
Conopida pane la cuptor
Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele. Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem patrunde cu furculita. Luam de pe foc, strecuram de apa si scoatem pe un carpator. Saram, piperam si...
Smoothie de banane si capsuni
Curatam banana si o taiem felii iar capsunii ii spalam si ii curatam de coditii. Punem fructele, mierea si apa in blender pt 30 de secunde. Turnam bautura in doua pahar si ornam cu frunze de menta. Si gata, avem o bautura energizanta pentru micul dejun.
Tort de biscuiti cu capsuni
Biscuitii ii zdrobim in robotul de bucatarie sau cu mana apoi ii turnam intr-un bol. Margarina o punem pe foc cu zaharul si lasam sa se incalzeasca amestecand pana se topeste zaharul. Turnam margarina calda peste biscuiti, adaugam esenta de vanilie si laptele si omogenizam. Luam o forma...
Chiftele de pui la cuptor
Spalam bine carnea iar legumele le curatam si le spalam. Tocam carnea impreuna cu ceapa si morcovii. Cartoful il dam pe razatoarea mica si il stoarcem de apa. Amestecam toate cele de mai sus si adaugam sarea, pudra de usturoi, albusul de ou si patrunjelul tocat marunt. Eu cel mai bine...