Gem de pepene galben cu caise

de T I M E A in Dulceata / Gem, 26 Iul 2013 | 6948 vizualizari

 

Inca de anul trecut ma gandeam la o dulceata/gem de pepene galben. Aveam acum unul acasa, destul de copt insa pentru ca nu am facut niciodata pana acum, m-am gandit totusi sa combin pepenele cu caise. Si nu am facut rau, pentru ca am obtinut un gem foarte, foarte aromat si fin. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • 800 gr pepene galben (cantarit fara coaja si fara samburi)
  • 500 gr caise (cantarite fara samburi)
  • 500 gr zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pepene galben cu caise:

Spalam pepenele si il taiem in doua. Cu o lingurita scoatem samburii din mijloc, apoi taiem felii, indepartam coaja si taiem cubulete.

Caisele le spalam, le despicam in doua si scoatem samburii.

Atat pepenele cat si caisele, pe rand, le punem in blender timp de 20-30 sec. pana se fac pasta.

Turnam pasta de pepene si de caise intr-un vas, adaugam zaharul si zeama de lamaie si amestecam.

Punem pe foc si lasam sa fiarba timp de aprox 50 min. Cand incepe sa fiarba indepartam cu o paleta spuma formata. Amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului.

Turnam gemul obtinut in borcane sterilizate, insurubam bine capacul si punem borcanele intr-o patura pana a doua zi, pentru a se raci treptat.

Din cantitatea mentionata am obtinut 3 borcane si jumatate de gem.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pepene galben cu caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

T I M E A 1

01.08.2013, 14:24

Anda ori piersici ori caise e la fel de bun pt ca se simte puternic aroma de pepene Asta e varianta facuta anul acesta la anul incerc alte combinatii si de obicei combin ce imi trece prin cap

anca_rm 1

01.08.2013, 14:26

eu iti spuneam ca e f bun , eu fac cu pepene si piersici , si pun si compot de piersici cu pepene /.... este bestial

simona72 1

01.08.2013, 15:10

Faina combinatia!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de caise