Varianta pane facuta la cuptor e categoric mai sanatoasa decat varianta in ulei prajit. Si culmea ca are si gust bun :)
Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele.
Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem patrunde cu furculita.
Luam de pe foc, strecuram de apa si scoatem pe un carpator. Saram, piperam si pudram cu praf de usturoi fiecare bucata.
Pregatim 3 farfurii: una cu ou batut, alta cu faina si alta cu pesmet. Dam pe rand fiecare bucata de conopida prin faina, apoi ou si apoi pesmet.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Scoatem din cuptor si servim cu rosii.
Se pot servi atat calde cat si reci.
1
Puteti adauga in oul batut si verdeturi aromate