De mult pofteam la o prajitura cu visine asa ca mi-am satisfacut pofta cu aceasta bunatate. Cel mai mult imi place sa servesc dimineata langa cafea, v-am mai zis, il consider cel mai bun mic dejun.
Inainte de toate spalam visinele si le scoatem samburii.
Cu un tel mixam ouale impreuna cu sarea si zaharul.
Adaugam untul moale si apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam bine.
Luam din compozitie 3 linguri pline si punem intr-un alt bol.
Ungem o tava rotunda cu diametrul de 24 sau 26 cm (eu am folosit una de 24 cm) cu unt si cu o lingura intindem compozitia in tava.
Cele 3 linguri puse deoparte le amestecam bine cu cacaoa si laptele. Apoi tot cu lingura o intindem peste compozitia alba.
Cu o scobitoare sau cu un bat de frigarui amestecam putin cele doua compozitii dar nu pana la fund ci doar deasupra.
Asezam deasupra de jur imprejur visinele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 35 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Ultimele 5 minute le puteti lasa in cuptorul cu usa deschisa si cu focul stins.
Scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca usor apoi scoatem pe un platou, pudram cu zahar pudra si servim.
1
In loc de visine puteti folosi cirese sau alte fructe de sezon.
2
Prajitura se poate tine si timp de cateva zile dar la frigider, in casa fiind prea cald