Gem de afine

de T I M E A in Dulceata / Gem, 20 Iul 2013 | 24501 vizualizari

 

Am fost tare fericita ca am gasit afine in piata la un pret cat de cat rezonabil. Nu am cumparat mult , doar 2 kg din care 1 kg a mers rapid la congelator in caserole, pt. prajituri la iarna, iar din celalalt kg am facut o bunatate de gem. Nu fac multe pentru iarna, dar asa cate putin din fiecare se aduna incet, incet si se umple raftul din camara.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg afine
  • 700 gr zahar ( se poate si mai putin daca sunt foarte coapte)
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de afine:

Spalam fructele si le curatam de eventualele codite si frunze ( mie mi-a luat operatiunea aceasta cam 2 ore :( ).

Atentie pateaza!

Punem fructele intr-un vas si adaugam peste ele zaharul si amestecam. Punem la frigider pana a doua zi si mai amestecam din cand in cand sa se topeasca zaharul.

A doua zi scoatem din frigider, adaugam zeama de lamaie si amestecam. Punem pe foc pana se incalzeste bine.

Trei sferturi din cantitate am pasat in blender iar restul l-am lasat asa. Punem din nou pe foc la flacara mica (eu pun pe o plita de fonta) si lasam sa fiarba aprox 40-45 minute.

Trebuie amestecat destul de des pentru ca se prinde repede de fundul vasului.

Turnam in borcane sterilizate, insurubam capacul bine iar apoi punem borcanele la loc cald intr-o patura pentru a se raci treptat. 

Din cantitatea de mai sus mi-au iesit 4 borcane de 370 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gem de afine