Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc

de T I M E A in Pui, 18 Iun 2013 | 31508 vizualizari

 

Vazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa mananc ceva cu mult busuioc proaspat, asa ca am facut cu sos de rosii. Ador busuiocul si sosul facut a fost un deliciu impreuna cu perisoarele de pui. A fost un pranz de duminica reusit alaturi de alte bunatati.

 

INGREDIENTE

  • 450 gr piept de pui dezosat
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 morcov
  • 2 linguri orez
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • Sos:
  • 2 cani suc de rosii
  • 6 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 1/2 lingurita sare de mare
  • 2 lingurite zahar
  • 3 catei de usturoi proaspat
  • busuioc proaspat
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc:

Tocam carnea impreuna cu ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica. Amestecam totul adaugand oul, orezul spalat bine, sarea si verdeturile. Eu amestec de obicei cu mana pentru ca se omogenizeaza totul mult mai bine.

Intr-o oala de 2-3 l punem apa la fiert cu putina sare.

Cu mainile unse cu putin ulei formam perioarele sub forma unor bile mai maricele si le punem in apa cand aceasta incepe sa fiarba. Mie mi-au iesit 18 perisoare. 

Lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata, apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care urmeaza sa le punem la cuptor. Eu am calculat gresit marimea vasului si am mai avut nevoie de inca un vas mai mic :).

Separat amestecam sucul de rosii cu pasta de gogosari. Adaugam sarea, zaharul, usturoiul tocat marunt si busuiocul tocat si amestecam.

Turnam sosul peste perisoare si dam tava (sau tavile :) ) la cuptorul preincalzit la 185 de grade timp de 30-35 minute.

Scoatem din cuptor si mai presaram deasupra busuioc proaspat tocat apoi servim.

 

TIPS-URI

1

In loc de piept de pui puteti folosi pulpe de pui dezosate

2

Recomand putin zahar in sosul de rosii pentru ca ii ia din aciditate

Daca ti-a placut reteta noastra "Perisoare de pui in sos de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos de rosii si usturoi verde