Vazusem acu ceva timp niste perisoare la Miha, nu mai stiam daca erau cu sos alb sau rosu dar eu aveam o pofta nebuna sa mananc ceva cu mult busuioc proaspat, asa ca am facut cu sos de rosii. Ador busuiocul si sosul facut a fost un deliciu impreuna cu perisoarele de pui. A fost un pranz de duminica reusit alaturi de alte bunatati.
Tocam carnea impreuna cu ceapa. Morcovul il dam pe razatoarea mica. Amestecam totul adaugand oul, orezul spalat bine, sarea si verdeturile. Eu amestec de obicei cu mana pentru ca se omogenizeaza totul mult mai bine.
Intr-o oala de 2-3 l punem apa la fiert cu putina sare.
Cu mainile unse cu putin ulei formam perioarele sub forma unor bile mai maricele si le punem in apa cand aceasta incepe sa fiarba. Mie mi-au iesit 18 perisoare.
Lasam sa fiarba perisoarele pana se ridica la suprafata, apoi le scoatem cu o paleta direct in vasul in care urmeaza sa le punem la cuptor. Eu am calculat gresit marimea vasului si am mai avut nevoie de inca un vas mai mic :).
Separat amestecam sucul de rosii cu pasta de gogosari. Adaugam sarea, zaharul, usturoiul tocat marunt si busuiocul tocat si amestecam.
Turnam sosul peste perisoare si dam tava (sau tavile :) ) la cuptorul preincalzit la 185 de grade timp de 30-35 minute.
Scoatem din cuptor si mai presaram deasupra busuioc proaspat tocat apoi servim.
1
In loc de piept de pui puteti folosi pulpe de pui dezosate
2
Recomand putin zahar in sosul de rosii pentru ca ii ia din aciditate