T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI334
Retete

Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa

In Vita la 5 Noi 2013

Preparare Tocanita de vitel in sos de rosii ca la mama acasa  Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas in care am incalzit putin uleiul.  Adaugam imediat si ardeiul tocat marunt. Lasam sa se caleasca putin si adaugam si rosia decojita si taiata...

Orez cu legume si curry la Multicooker

In Mancaruri de post la 3 Noi 2013

Spalam mai intai orezul in cateva ape si il lasam intr-un bol cu apa calda pana pregatim restul ingredientelor. Punem in vasul de la aparat uleiul si alegem programul Fry, timpul de 10 minute si apasam butonul Start. Curatam ceapa si rosia o decojim. Tocam ceapa, ardeiul si rosia si le...

Mini sandvisuri cu usturoi si salam cu nuca

In Sandvisuri la 3 Noi 2013

Bagheta congelata o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 10 minute. Scoatem bagheta si o feliem. Acum puteti sa ungeti bucatile taiate cu crema de branza. (eu am mancat fara :) ) Asezam feliile de rosii apoi de salam si deasupra...

Prajitura cu lamaie si afine la Multicooker

In Prajituri la 2 Noi 2013

Margarina la temperatura camerei o mixam pana devine cremoasa. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute apoi adaugam pe rand cate un ou mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o punem treptat si mixam cu mixerul pe treapta cea mai mica. Razuim o jumatate de lamaie si stoarcem zeama tot...

Supa de pui cu legume si taitei - reteta Multicooker

In Supe la 1 Noi 2013

Punem apa si bucatelele de pui in vasul aparatului, apasam pe butonul meniu pana ajungem la pozitia fierbere, setam timpul pe 10 min si apasam butonul start. Cand s-a terminat acest program, apasam functia Stew si setam pe 30 de minute cu capacul inchis. In acest timp pregatim legumele...

Guguluf cu pere si ciocolata

In Prajituri la 30 Oct 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile amestecate cu praful de copt, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de budinca, folosind o...

Ciorba de toamna

In Ciorbe la 28 Oct 2013

Mai intai punem vasul cu apa la fiert. Legumele le curatam si le spalam. Tocam ceapa si ardeiul marunt iar morcovul, gulia si telina le taiem felii/rondele. Cand fierbe apa adaugam legumele si lasam la fiert la foc mic. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam varza taiata,...

Foietaj cu frisca

In Dulciuri la 26 Oct 2013

Lasam aluatul sa se decongeleze treptat.  Eu am folosit o jumatate dintr-o foaie de 400 gr. Am impartit jumatatea mea in doua si am intins pe rand fiecare foaie pe masa de lucru tapetata cu faina. Am presarat pe fiecare foaie cate 2 lingurite de zahar brun si cu sucitorul am intins...

Gnocchi cu sos de rosii cu legume si carnaciori

In Paste la 24 Oct 2013

Ceapa si ardeiul le tocam marunt iar dovlecelul il dam pe razatoarea mare. Punem ceapa si ardeiul la calit intr-un wok in care am incalzit  uleiul de masline pt 1-2 minute, apoi adaugam dovlecelul stors de apa si calim 3-4 minute. Punem carnaciorii taiati rondele subtiri si lasam sa se...

Tort rulada de caise cu ciocolata

In Torturi la 22 Oct 2013

Pregatim mai intai prima parte a cremei pentru ca necesita sa stea la frigider 1-2 ore. Intr-un vas amestecam smantana pentru frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele, amestecand pana se topeste ciocolata. Lasam 10-15 minute sa ajunga...

Placinta sarata cu zucchini

In Mancaruri de legume la 20 Oct 2013

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml lapte caldut si lasam la dospit 10 minute.  Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta....

Cake pops cu rom si ciocolata

In Dulciuri la 19 Oct 2013

Zdrobim blaturile cu mana intr-un bol. Turnam peste blatul faramitat laptele usor incalzit amestecat cu mierea, amestecam si adaugan apoi untul si esenta de rom. Omogenizam bine si cu o lingurita luam din cantitate si formam bilute cu mana pe care le asezam pe o farfurie. Dam la frigider...

Strudel cu mere si budinca

In Dulciuri la 6 Oct 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc...

Desert tort sah cu cappuccino

In Torturi la 3 Oct 2013

Blat : Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Separat intr-un bol amestecam galbenusurile cu praful de copt. Adaugam peste albusuri pe rand galbenusurile, laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. ...

Crumble cu prune

In Prajituri la 29 Sep 2013

Pregatim mai intai aluatul faramicios (crumble-ul) amestecand untul cu zaharul si faina. Aluatul obtinut il punem in folie alimentara si il dam la congelator 10-15 minute. In acest timp spalam bine prunele, le scoatem samburii si le taiem felii. Ungem o tava de ceramica ( eu am folosit...

Chec cu prune

In Prajituri la 25 Sep 2013

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 5 minute. Adaugam treptat uleiul, laptele coaja si zeama de lamaie, mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. Ungem tava cu...

Salata de cartofi cu legume coapte

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2013

Punem cartofii la fiert in coaja si adaugam putina sare in apa. Cand sunt fierti si raciti putin, ii curatam de coaja si ii feliem intr-un bol. Aduagam peste cartofi legumele feliate si saram si piperam dupa gust. Pregatim maioneza: in bolul de la mixerul vertical turnam laptele si...

Pariziene cu piersici

In Dulciuri la 23 Sep 2013

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-o cana amestecam drojdia uscata, o lingurita zahar, 2 lingurite faina si  100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit.  Cernem faina intr-un...

Paine cu seminte de floarea soarelui

In Piine la 22 Sep 2013

Amestecam intr-o cana drojdia, zaharul si 2 lingurite de faina, peste care turnam  100 ml apa calduta. Lasam la dospit aprox 10 minute. Intr-un bol punem faina, sarea si semintele si amestecam. Drojdia dospita o turnam in mijloc si framantam cu pana adaugand restul de apa calduta. La...

Legume la cuptor

In Mancaruri de post la 21 Sep 2013

Curatam si spalam pe rand toate legumele. Taiem gulia si zucchini felii si le punem pe fundul unei tavi taflonate. Morcovul si patrunjelul le taiem in 3-4 bucati.  Ceapa o taiem in doua, iar rosia ardeiul si gogosarul le taiem felii. Le punem toate peste gulie si zucchine, apoi...

Melcisori cu nuca si piersici

In Dulciuri la 18 Sep 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.  Intr-o cana punem drojdia uscata, o lingurita de zahar si 2 lingurite de faina si le amestecam adaugand 100 ml de lapte caldut (luam din cantitatile de mai sus). Acoperim cu un prosop si lasam aprox 10 min la dospit. ...

Chec cu cacao si zmeura

In Prajituri la 16 Sep 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam aprox 3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa, folosind o spatula si...

Tarta cu prune si crumble

In Prajituri la 5 Sep 2013

Pregatim intai aluatul:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina...

Ciorba de vitel cu legume si tarhon

In Ciorbe la 1 Sep 2013

Punem apa la fiert intr-o oala de 3 l. Legumele le curatam, spalam si le tocam/ taiem. Carnea o taiem cubulete. Cand fierbe apa adaugam legumele si carnea si lasam sa fiarba la foc mic. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii...

Muffins cu cacao si fructe de padure

In Prajituri la 27 Aug 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute pana se topeste zaharul. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cu cacaoa folosind o spatula si amestecand...

Pandispan cu pere si scortisoara

In Prajituri la 15 Aug 2013

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi treptat galbenusurile, uleiul si laptele mixand dupa fiecare. La final incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula si amestecand usor sa nu se lase spuma. Turnam...

Suc de mure si afine

In Bauturi la 13 Aug 2013

Spalam fructele sub jet de apa rece. Punem fructele, zaharul (mierea) si apa plata in blender si pornim aparatul timp de 30-60 secunde. Strecuram sucul obtinut printr-o sita ca sa scapam de samburi si cojile de fructe. Sucul ramas il impartim in 2 pahare si completam cu apa minerala si...

Cornuri cu gem

In Dulciuri la 11 Aug 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de lamaie apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand...

Tocana de legume 2

In Mancaruri de post la 6 Aug 2013

Inainte de toate spalam bine toate legumele si curatam de coaja ceapa, dovlecelul, vanata si rosiile. Dovlecelul si vanata le puteti folosi si in coaja, dar mie personal nu imi plac asa.  Rosiile pt a le decoji mai usor le punem cateva minute in apa fierbinte. Cartofii curatati, spalati...

Limonada cu afine

In Bauturi la 4 Aug 2013

Folosim un pahar de 500 ml. Spalam lamaile si una din ele o stoarcem bine iar cealalta o feliem. Afinele le pasam printr-o sita direct in pahar. Adaugam si mierea, turnam apa peste si amestecam. Punem cateva cuburi de gheata si ornam cu frunze de menta.    

Afisate 241 - 270 din 580 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]