Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

de T I M E A in Prajituri, 22 Iul 2013 | 4467 vizualizari

 

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid imediat ce a fost scos din cuptor astfel incat nici nu am apucat sa fac poze cu o felie taiata:) .
Nu puteam pune musafirii sa astepte :)

 

INGREDIENTE

  • 1 borcan compot de piersici
  • 2 linguri afine
  • 2 linguri strugurei
  • 3 oua
  • un varf de cutit sare
  • 4 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 250 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 1 lingura unt pentru uns tava
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu piersici, afine si strugurei:

Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt.

Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc. 

Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel  incat sa fie peste tot (eu am folosit fructe congelate) 

Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.

Obtinem un aluat ca cel de la clatite pe care il turnam peste fructe.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.

Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra si servim.

TIPS-URI

1

Se poate face si cu piersici proaspete

2

Tava folosita are diametrul de aprox 30 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu piersici, afine si strugurei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (33)

T I M E A 1

23.07.2013, 21:59

Ina eu am mai multe pretentii de la ceea ce fac nu stiu daca e bine sau rau ) Dar bine ca a fost super bun si s-a mancat in 10 minute tot

Panacris 1

07.10.2013, 08:30

Valclaudia 1

22.06.2014, 08:32

Uite-acus cobor sa ma apuc de treaba! Duminica frumoasa Timi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu piersici