Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid imediat ce a fost scos din cuptor astfel incat nici nu am apucat sa fac poze cu o felie taiata:) .
Nu puteam pune musafirii sa astepte :)
Mai intai pregatim tava, adica o ungem cu unt.
Scurgem piersicile din compot si le asezam pe fundul tavii, feliate sau intregi. Eu am feliat o parte lasand doar o jumatate in mijloc.
Spalam sub jet de apa afinele si strugureii si le punem in tava in asa fel incat sa fie peste tot (eu am folosit fructe congelate)
Mixam ouale intregi impreuna cu un varf de sare, zaharul si esenta de vanilie. Incorporam faina amestecand, apoi adaugam treptat laptele si omogenizam.
Obtinem un aluat ca cel de la clatite pe care il turnam peste fructe.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Scoatem din cuptor, lasam cateva minute sa se raceasca, apoi pudram cu zahar pudra si servim.
1
Se poate face si cu piersici proaspete
2
Tava folosita are diametrul de aprox 30 cm