Minitarte cu capsuni

de T I M E A in Prajituri, 24 Iun 2013 | 6163 vizualizari

 

Mini sau maxi tarte, toate imi plac in mod deosebit. Aluatul acela ca de biscuite si multe fructe deasupra e cam tot ce imi doresc pentru un desert perfect. Si cum inca am mai gasit capsuni in piata , cea mai buna intrebuitare a lor s-a adeverit a fi aceste minitarte delicioase si racoroase.

 

INGREDIENTE

Aluatul este pentru portie dubla (12 minitarte). Pt doar 6 bucati injumatatiti cantitatile sau puneti jumatate din aluatul obtinut la congelator asa cum am facut eu

  • 125 gr unt
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar brun
  • un varf de cutit sare
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • sucul de la 1/2 portocala
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 200- 220 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 plic budinca de vanilie instant Dr. Oetker
  • 200 ml lapte rece
  • 16 capsuni mai mari
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu capsuni:

Pregatim mai intai aluatul in felul urmator: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam oul batut si coaja de portocala si bicarbonatul stins in sucul de portocala. Adaugam apoi treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu multa faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si impartim aluatul in doua.

Daca facem doar 6 bucati, atunci jumatate din aluat punem la congelator si folosim alta data.

Intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si cu o forma rotunda, mai mare decat formele de tarte cam cu 2 cm (eu am folosit un bol) decupam 6 cercuri.

Formele de tarta le ungem cu putin unt. Asezam fiecare cerc in cate o forma si apasam cu degetele. Taiem cu un cutit surplusul de aluat.

Asezam cele 6 forme intr-o tava mai mare si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25 de minute.

Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca apoi le rasturnam pe farfurioare.

Praful de budinca il punem intr-un bol peste care turnam laptele rece si mixam cu mixerul timp de 2 minute pana sa intareste.

Umplem fiecare forma cu budinca si peste budinca asezam felii de capsuni.

In mijloc punem cate o capsuna intreaga. Puteti pune si gelatina dar eu recomand fara.

Dam la rece minim o ora inainte de servire.

Sa aveti pofta! 

TIPS-URI

1

Aluatul este pentru portie dubla (12 minitarte). Pt doar 6 bucati injumatatiti cantitatile sau puneti jumatate din aluatul obtinut la congelator asa cum am facut eu

2

Puteti pune zmeura in loc de capsuni

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte din foietaj cu nectarine