T I M E A

6

Bucataras
Chef

Sibiu

Bucataras din 13.01.2012

RETETE580
PRIETENI342
Retete

Rulada din piept de pui

In Pui la 4 Iun 2013

Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt iar telina si morcovul le dam pe razatoarea mica. Verdeturile le tocam marunt. Amestecam toate cele de mai sus intr-un bol, adaugand putina sare si 2 lingurite de ulei de masline. Spalam puiul si il tamponam cu un prosop de hartie. Batem...

Tort de vara cu piscoturi si capsuni

In Torturi la 2 Iun 2013

Pregatim mai intai cele doua budinci. Pentru fiecare budinca in parte folosim 450 ml lapte si 2 linguri de zahar. Fierbem pe rand budincile in doua vase separate si lasam sa se raceasca usor. Luam o tava de cozonac si o tapetam cu folie alimentara. Amestecam intr-o farfurie adanca apa si...

Piept de porc cu ierburi la cuptor servit cu orez

In Porc la 31 Mai 2013

Spalam bine carnea si o stergem cu un prosop de hartie. Intr-un bol amestecam uleiul de masline sarea si piperul si verdeturile tocate marunt. Carnea o crestam din loc in loc la o distanta de aprox 2 cm. Ungem carnea pe toate partile cu sosul de verdeturi. Lasam carnea la rece aprox 30 de...

Tarta cu ananas si jeleu de zmeura

In Prajituri la 30 Mai 2013

Intr-un bol amestecam margarina, iaurtul, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu zeama de portocala. Adaugam albusul batut si apoi incorporam usor o parte din faina(aprox 150 gr). Turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si incorporam restul de faina. Punem aluatul rezultat in...

Limonada cu menta

In Bauturi la 28 Mai 2013

Taiem o lamaie mare in doua si jumatate o stoarcem intr-un pahar.  Cealalta jumatate o taiem felii si punem feliile in paharul cu apa. Adaugam zahar sau miere dupa gust si cateva felii de menta. Servim rece! 

Tort Anca - ciocolata si gem de caise

In Torturi la 27 Mai 2013

Punem laptele intr-un vas pe foc, adaugam ciocolata rupta in bucatele si cand fierbe laptele luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam la racit. Albusurile le batem spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mixam 2-3 minute, apoi adaugam pe rand galbenusurile si uleiul...

Biscuiti Spritati

In Prajituri la 25 Mai 2013

Intr-un bol frecam bine margarina cu zaharul pudra. Adaugam oul batut si amestecam apoi punem bicarbonatul stins cu putina zeama de citrice, esenta de vanilie si coaja de portocala si omogenizam. Treptat adaugam faina pana incorporam cam 400 de gr. Turnam apoi pe masa de lucru tapetata...

Smoothie de banane, caise si coacaze rosii

In Bauturi la 21 Mai 2013

Pregatim fructele intr-un bol.   Bananele le taiem felii, caisele le taiem in doua (eu asa le-am avut puse la congelator).    Atasam pasatorul de aparat.   Punem toate fructele in vasul mixerului.     Turnam cate putin din apa si cu aparatul pornit pe...

Piept de pui cu legume - dietetic

In Pui la 19 Mai 2013

Puiul il spalam si il taiem bucatele. Curatam si spalam legumele. Ceapa o tocam marunt. Un morcov il dam pe razatoarea mare iar celalalt il feliem subtire. Cartofii ii taiem cubulete. Asezam wok-ul pe foc si lasam sa se infierbante. Punem bucatile de pui si le lasam cateva secunde pe...

Prajitura Lamaita

In Prajituri la 19 Mai 2013

Foi:  intr-un bol frecam ouale cu zaharul, adaugam margarina apoi bicarbonatul stins cu putin lapte. Treptat incorporam laptele caldut si faina ametescand pana putem cu lingura de lemn apoi cand aluatul capata consistenta, rasturnam pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam pana...

Prajitura cu nuca si nes

In Prajituri la 17 Mai 2013

Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Galbenusurile le amestecam cu praful de copt si le turnam peste albusurile batute spuma. La final incorporam cu miscari usoare faina si nuca, folosind o spatula. Turnam compozitia intr-o tava potrivita ca...

Dovlecel cu piept de pui la gratar

In Pui la 6 Mai 2013

Carnea de pui o feliem mai subtire si o saram. Dovlecelul spalat, curatat si feliat de-a lungul il saram si piperam pe ambele parti. Punem feliile de piept de pui si dovlecel pe gratar si lasam cateva minute pe ambele parti. Asezam totul pe o farfurie, presaram peste carne verdeturi...

Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata

In Prajituri la 5 Mai 2013

Blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava: 22/30 cm)...

Prajitura Greta Garbo/Zserbo

In Prajituri la 4 Mai 2013

Drojdia o punem la dospit intr-o canita cu cele 3 linguri de lapte caldut si o lingurita de zahar. Intr-un bol frecam bine untul (sau margarina sau untura) cu zaharul. Adaugam apoi smantana, ouale si drojdia dspita si amestecam. Incorporam treptat faina si cand capata consistenta o...

Cozonac cu nuca si rahat

In Dulciuri la 1 Mai 2013

Toate ingredientele pentru aluatul de cozonac trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia...

Tort de Paste

In Torturi la 28 Apr 2013

Crema de ciocolata: Inainte de toate pregatim crema de ciocolata care trebuie sa stea la rece peste noapte sau minim 3 ore. Frisca se pune intr-un vas pe foc si se lasa pana devine fierbinte (nu trebuie sa fiarba), se ia de pe foc si se adauga ciocolata facuta cubulete. Amestecam pana se...

Milkshake cu afine si capsuni

In Bauturi la 27 Apr 2013

Punem toate ingredientele in blender si mixam pentru cateva secunde. Turnam bautura in pahare, ornam cu fructe si servim rece. O bautura energizanta foarte gustoasa si usor de facut.

Salata de primavara

In Salate la 26 Apr 2013

Spalam bine sub jet de apa rece salata, ceapa si ridichile. Frunzele de salata le rupem bucatele iar ceapa si ridichile le taiem felii. Amestecam toate intr-un bol. Separat intr-o cana punem apa, zaharul, sarea, piperul, otetul si uleiul amestecam cu o lingurita pana se topeste zaharul,...

Muffins cu visine

In Prajituri la 26 Apr 2013

Mixam ouale intregi cu un varf de sare pana se deschid la culoare si devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute, apoi turnam laptele si uleiul mixand dupa fiecare. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt si chipsurile de ciocolata, mixand pe treapta cea mai mica sau...

Strudel cu prune

In Dulciuri la 21 Apr 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si coaja de portocale, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand...

Foietaj cu frisca si fructe

In Prajituri la 18 Apr 2013

Foietajul trebuie sa fie complet decongelat in momentul folosirii. Pe blatul de lucru tapetat cu faina intindem aluatul cu sucitorul. Cu un cutit cu lama ascutita taiem foaia in dreptunghiuri pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram deasupra zahar pudra si dam...

Snitel vienez cu cus-cus

In Porc la 14 Apr 2013

Carnea o feliem si o batem cu ciocanul de snitele. (pentru a nu stropi in jur punem peste felia de carne o bucata de folie alimentara). Saram si piperam fiecare bucata de carne batuta.  Pregatim trei farfurii: 1. faina, 2.ouale batute amestecate cu laptele, 3. pesmet Punem pe foc...

Tarta cu pui si legume

In Pui la 7 Apr 2013

Spalam bine ceapa si ardeii, ceapa o taiem rondele iar ardeii ii tocam marunt. Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem cubulete mici. Punem legumele impreuna cu bucatile de pui intr-o tigaie cu uleiul de masline incins. Lasam la calit maxim 5 minute dupa care adaugam mazarea. Nu-i bai...

Cozonac spirala cu nuca

In Dulciuri la 1 Apr 2013

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar.  Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si cojile de citrice apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana...

Prajitura cu piersici si caise

In Prajituri la 28 Mar 2013

Batem ouale impreuna cu zaharul si sarea cu un tel, adaugam apoi coaja de portocala, untul la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Piersicile decongelate le decojom si le incorporam in aluat. Ungem o tava (22/30 cm) cu unt si tapetam cu putina...

Foi de napolitana cu nuca si caramel

In Prajituri la 26 Mar 2013

Intr-un vas cu fundul mai gros punem zaharul la caramelizat  pana devine auriu. Amestecam din cand in cand sa nu se arda. Turnam peste zaharul caramelizat apa (atentie foarte mare la aburi in momentul in care turnati apa) si lasam pe foc pana se topeste zaharul caramelizat, apoi luam de...

Ciorba de legume cu fasole boabe

In Ciorbe la 25 Mar 2013

Intr-un vas de 2.5 l punem apa la fiert. Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul il tocam marunt, patrunjelul si morcovii le taiem rondele iar telina si gulia le taiem cubulete mici.  In momentul in care fierbe apa punem toate legumele in vas si lasam sa fiarba la foc potrivit....

Lipii cu sos iutel, chiftele si legume

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2013

Ungem lipia cu o lingurita de sos iutel. Asezam doua foi de salata peste lipie, apoi punem felii de ceapa, ridichi si rosii. Saram si piperam si asezam chiftelele putin tesite cu mana.  Ungem chiftelele cu putin mustar si rulam lipia. Procedam la fel si cu cealalta lipie, le...

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 23 Mar 2013

Intr-un bol amestecam uleiul de masline cu toate condimentele.   Pulpele de pui spalate si curatate de eventualele pene care nu au ce cauta acolo, le trecem prin uleiul condimentat si le asezam intr-o tava.   Daca ramane ceva sos il turnam peste pulpe, apoi adaugam apa in tava si...

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

In Prajituri la 19 Mar 2013

Inainte de toate pregatim  crema  care trebuie sa stea la rece. Intr-un vas amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Dam la frigider 2-3 ore pana se intareste bine. (sau 30 min...

Afisate 301 - 330 din 580 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

De astăzi eşti aproape miliardar, dar dacă nu crezi în Hohoscop, statutul ăsta poate dura mult şi bine. Dacă peste o săptămână eşti tot “aproape”, e numai vina ta.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]